MCI udvider kamp mod fødevarespild
Den danske reefercontainerproducent går med i FN-program, som skal mindske fødevarespild i transportkæden. MCI samarbejder allerede med producenterne om sagen.
MCI (Maersk Container Industry) støtter op omkring FN’s SAVE FOOD-program, der skal mindske fødevarespild i den internationale transportkæde.
”Fødevarer bør ikke gå til spilde, men det sker desværre ofte. Vi tror på, at vores teknologier kan være med til at forbedre den internationale fødevarelogistik,” siger Peter K. Nymand, CEO for MCI.
Lederen af SAVE FOOD-programmet, Robert van Otterdijk, peger på, at anvendelsen af den rette teknologi kan medvirke til at forbedre opbevaring og transport af friske fødevare. Han tror derfor på, at der kan spares store mængder mad, som ellers ville gå tabt under transporten.
FN’s fødevareorganisation FAO, hvorunder SAVE FOOD-programmet hører under, anslår, at op til 50 pct. af den transporterede frugt og grønt på verdensplan går tabt i transportkæden mellem producenten og forbrugeren. Mellem 5 og 20 pct. af tabet sker i transport- og logistikleddet, afhængig af hvor i verden det er.
Deltagerne i SAVE FOOD-programmet, heriblandt MCI, vil dele know-how, så hele transportkæden vil få et teknologisk løft og dermed blive mere effektiv i forhold til at bringe fødevarespildet ned internationalt.
”Fødevarer bør ikke gå til spilde, men det sker desværre ofte. Vi tror på, at vores teknologier kan være med til at forbedre den internationale fødevarelogistik,” siger Peter K. Nymand, CEO for MCI.
Lederen af SAVE FOOD-programmet, Robert van Otterdijk, peger på, at anvendelsen af den rette teknologi kan medvirke til at forbedre opbevaring og transport af friske fødevare. Han tror derfor på, at der kan spares store mængder mad, som ellers ville gå tabt under transporten.
FN’s fødevareorganisation FAO, hvorunder SAVE FOOD-programmet hører under, anslår, at op til 50 pct. af den transporterede frugt og grønt på verdensplan går tabt i transportkæden mellem producenten og forbrugeren. Mellem 5 og 20 pct. af tabet sker i transport- og logistikleddet, afhængig af hvor i verden det er.
Deltagerne i SAVE FOOD-programmet, heriblandt MCI, vil dele know-how, så hele transportkæden vil få et teknologisk løft og dermed blive mere effektiv i forhold til at bringe fødevarespildet ned internationalt.
Læs også: