23948sdkhjf

Havnedirektør forsvarer prominent formand i sag om dobbeltrolle

Søren Gade er formand for Folketinget og Esbjerg Havn, der kan få en rolle i produktionen af krigsskibe

Der er ingen problemer forbundet med, at Venstre-politikeren Søren Gade både er formand for Folketinget og bestyrelsesformand i Esbjerg Havn.

Det er en helt skæv kritik, siger administrerende direktør for havnen Dennis Jul Pedersen, efter tirsdagens præsentation af en ny flådeplan, der indeholder muligheden for dansk produktion af krigsskibe.

- De to ting har intet med hinanden at gøre. Vi har som havn ingenting at gøre med, hvad vores virksomheder skal byde og ikke byde ind på.

- Vi udlejer et areal på en havn, og det areal er udlejet til virksomheder, der byder ind på at bygge de her krigsskibe, siger han.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at Dansk Folkeparti og Danmarksdemokraterne tirsdag meldte ud, at de finder dobbeltrollen problematisk.

- Hvis jeg var ham, ville jeg trække mig som formand for Esbjerg Havn. For at mane alt til jorden, sagde Alex Ahrendtsen (DF) tirsdag til TV 2.

Tidligere har Alternativet og Enhedslisten rettet kritik mod Søren Gade. Dermed har kritikken bredt sig til begge sider af den politiske midte.

Danmarksdemokraternes Lise Bech understregede, at det er problematisk, fordi Esbjerg Havn "har budt ind" på den nye flådeplan, som blev præsenteret tirsdag.

Men det er altså ikke korrekt, siger Dennis Jul Pedersen.

- Vi har ikke lagt billet ind på at bygge de her krigsskibe. Vi har lagt billet ind på at skabe nogle faciliteter, således vi kan supportere vores allierede, og det vil jeg da håbe, at der er nogen, der vælger at prioritere, siger han.

Esbjerg Havn er en officiel Nato-havn, hvorfra der udskibes militært isenkram.

Og direktøren finder det på den baggrund oplagt, at en potentiel dansk produktion af fregatter skal ligge i netop deres havn.

- Når skibene er bygget, så er det her det bedste sted. Det er ikke kun Danmark, der har interesse, når det drejer sig om at få krigsskibe ind og repareret og serviceret. Det er også Tyskland, England, Frankrig og USA.

- Det kan ikke betale sig, hvis du har et problem med et krigsskib i Nordsøen i fremtiden at skulle sejle det helt over til Odense, lyder det.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.055