23948sdkhjf

Mærsk og Unilever indgår logistiksamarbejde

I dag har Mærsk underskrevet en aftale med Unilever, der forpligter de to selskaber til at samarbejde om fragtforsyning.

Det skriver det danske rederi i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at samarbejdet er gældende fra 2022 og i første omgang løber de næste fire år.

Aftalen omfatter, at Mærsk skal udvikle og styre Unilevers operationelle styringsløsning – officielt kaldet International Control Tower Solution – hvilket har til formål at øge Unilevers effektiviteten indenfor hav- og lufttransport, ligesom det skal være med til at reducere emissionerne på tværs af virksomhedens drift.

Mærsk skal med andre ord lede den operationelle styring af Unilevers forsyninger, og selve samarbejdet skal understøttes af platformen NeoNav.

- Vi er stolte og glade for, at Unilever har valgt os som logistikpartner, fortæller Aymeric Chandavoince, chef for logistik og service hos Mærsk, og uddyber:

- Neonavn giver en brugbar indsigt i, hvordan man optimerer forsyningskæden, for eksempel i forhold til emissioner af kulstof, siger logistikchefen.

Forbindelse

Det er ikke et helt umage par, som nu vælger at indgå partnerskab om logistik og forsyning.

Den nuværende formand for Unilever, Niels Andersen, har tidligere været direktør Mærsk.

Derudover er selskaberne to ud af ni, der tidligere i år gik sammen for at skabe ’Transform to Net Zero-initiativet, med formålet at udvikle og levere viden, rådgivning og ikke mindst implementering af køreplaner, der skal gøre det muligt for virksomheder at opnå nul-udledning.

I forbindelse med offentliggørelsen af samarbejdet, udtaler Unilever:

- Vi er glade for at samarbejde med Mærsk om at forene vores globale løsninger for hav- og luftlogistik. Denne tilgang sikre bedre løsninger for vores kunder og reducerer virksomheden udslip af CO2, ligesom samarbejdet giver os ekstra synlighed, så vi kan opnå vores målsætninger om at blive CO2-neturale i 2039, siger Michelle Grose, logistikchef i Unilever.

Der er ikke offentliggjort noget om den økonomiske størrelse på samarbejdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079