23948sdkhjf

Arabere forhandler om overtagelse af tyske værfter

Der forgår netop nu forhandlinger fra Abu Dhabi Mar, som er interesseret i at overtage værfterne i både Wolgast og Stralsund.
Kontakten er blevet bekræftet af forretningsfører Susanne Wiegand fra Nobiskrug-Werft, der hører til ADM-koncernen, fortæller Søfarts tyske kilder.

Udover ADM er også Bremer Lürssen-værft interesseret, men kun i overtagelse Wolgast, der har koncentreret sig om reparation og bygning og vedligeholdelse af militærfartøjer.

Derfor er den offentlige reaktion på ADMs interesse også begrænset euforisk, fordi man ikke ønsker, at militære hemmeligheder kommer i fremmede hænder. 
En tredje interessent, men også kun for Wolgast, er Tamsen Maritim fra Rostock, der arbejder på samme område som værftet i Wolgast.

Om den nuværende CEO Fischer kan fortsatte sit arbejde, er ikke helt afgjort. I første omgang skal insolvensforvalteren Brinkmann undersøge, om det er muligt at fortsætte den daglige drift. De ansattes løn og socialafgifter på ca. 7 millioner euro er blevet betalt af en særlig statslig insolvensfond, det må man ikke forveksle med social ydelse, erfarer Søfart.
 
Læs også:
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094