23948sdkhjf

Danish Maritime Days-rapport opfordrer til globalt samarbejde

DANISH MARITIME DAYS: Ny rapport som opfølgning på Danish Maritime Days pinpointer 41 løsninger på de største maritime udfordringer.
En ny Danish Maritime Days-rapport foreslår 41 løsninger på nogle af de største udfordringer, som den globale maritime branche står over for. Sammen repræsenterer de starten på en proces, der skal forløse den globale maritime branches fulde potentiale. Det meddeler Danish Maritime Days-sekretariatet i en pressemeddelelse.

I oktober mødtes mere end 200 erhvervsledere, ministre, eksperter og andre
indflydelsesrige beslutningstagere og meningsdannere til det første Danish Maritime Forum – et globalt topmøde for den maritime branche. Sammen tog de fat på udfordringen med at imødekomme den forventede fordobling af søtransporten - fra de nuværende 10 milliarder tons til 20 milliarder tons - i 2030.
 
”I bestræbelserne på at gøre den forventede efterspørgselsudfordring til en mulighed kom deltagerne i forummet med 41 nye ideer og konkrete forslag. Men de er kun begyndelsen. Ultimativt er det vores mål at forløse den globale maritime branches fulde potentiale,” siger Flemming R. Jacobs, generalsekretær i Danish Maritime Days.
 
Der er brug for mere samarbejde

Behovet for mere samarbejde på tværs af hele den globale maritime branche og andre relevante interessenter bliver udpeget som et af de centrale budskaber i rapporten.

"For at imødekomme nogle af de største udfordinger, som den globale maritime branche står over for, er deltagerne i Danish Maritime Forum enige om, at alle interessenter fra hele den globale maritime værdikæde må involveres. Det gælder redere, værfter, udstyrsproducenter, finansverdenen, befragtere, kunder, havneoperatører, fagforeninger, NGO'er, den akademiske verden, multilaterale institutioner, embedsmænd og mange flere," siger Jacobs.
 
Den globale maritime branche må vurdere sin rolle

Deltagerne i Danish Maritime Forum mener, at der stadig er et stort potentiale for at øge den globale maritime branches positive indvirkning på verdenssamfundet. De ser bæredygtig skibsfart og effektive, globale forsyningskæder som måder, hvorpå branchen kan understøtte dette.

"Af rapporten fremgår det, at branchen kan øge den positive indflydelse på globaliseringen og menneskers velfærd ved at en væsentlig reduktion af miljøpåvirkningerne og fortsat vækst, som går hånd i hånd.
 
Deltagerne ser intelligent, global regulering og innovation som vigtige skridt til at opnå dette," fortsætter Jacobs."Den maritime branche spiller en vigtig rolle, når det kommer til at sikre effektive, globale forsyningskæder. Rapporten påpeger, at betydelige investeringer og en bedre integration af den maritime og landbaserede infrastruktur ville være en stor katalysator for vækst - især når det kommer til de nye vækstøkonomier.
 
"Rapporten fremhæver også en mere proaktiv tilgang fra branchens ledere og behovet for at øge offentlighedens bevidsthed om vigtigheden og værdien af den maritime branche som afgørende for udformningen af den globale maritime branches fremtid.
 
Næste skridt
 
Fremadrettet ser deltagerne Danish Maritime Forum som en platform for samarbejde og dialog, der kan gøre ideer til handling. De opfordrer forummet til at øge bevidstheden om branchens fælles udfordringer, at identificere en fælles vision for den globale maritime branche og at facilitere en proces, som kan gøre denne vision til virkelighed.
 
"Vi er meget ydmyge over for den opgave, som de globale deltagere i Danish Maritime Forum har givet os. Vi vil bestræbe os på at videreudvikle resultaterne af dette års forum for at fremme drøftelserne, når vi mødes igen den 7.-8. oktober 2015," konkluderer Jacobs.









Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078