Mærsk: Er og bliver et konglomerat trods frasalg
GENERALFORSAMLING: Ved A.P. Møller - Mærsks generalforsamling i Bella Centret fastslog bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, at koncernen vil forsætte sin konglomerat-tankegang.
A.P. Møller - Mærsk er og vil forblive et konglomerat - også selv om selskabet i løbet af sidste år har frasolgt ejerskab af både Danske Bank og Dansk Supermarked.
”Sidste år fastslog jeg, at Mærsk er og vil forblive et konglomerat. Kan vi så fastholde det efter 2014, hvor vi har frasolgt Dansk Supermarked og Danske Bank - og hvor vi løbende overvejer flere frasalg?” spurgte Michael Pram Rasmussen, der er bestyrelsesformand hos A.P. Møller - Mærsk, i forbindelse med selskabets generalforsamling i Bella Center mandag.
Og til det spørgsmål er svaret "ja", mener formanden, der konstaterer, at Mærsk som helhed nu står stærkere rent finansielt end ved indgangen til 2014, også selv om selskabet har været udfordret af en stribe forhold - blandt andet geopolitisk uro og stærkt faldende oliepriser, der i høj grad ramte Mærsks olieforretning, Maersk Oil, sidste år.
Mærsks konglomerat-tankegang bliver tryktestet af flere kriser på en gang
Styrken er risikospredning
Han fastslår, at styrken ved konglomeratet er muligheden for risikospredning og derfor en reducering af volatiliteten i den samlede indtjening. Og derfor er bundlinjen fortsat den samme som ved generalforsamlingen sidste år.
”Vi forbliver et globalt konglomerat. Også efter salget af Dansk Supermarked og Danske Bank,” sagde Michael Pram Rasmussen i sin beretning om 2014.
Ingen konkrete mål for frasalg
I hans beretning for 2014 fremgik det også, at der er flere frasalg under overvejelse. Der er dog ikke sat navn på nogen konkrete mål for frasalg.
”Vi har ingen konkrete. Men vi er en virksomhed i en dynamisk udvikling, og derfor vil der altid være dynamik i vores portefølje,” siger Michael Pram Rasmussen til Ritzau Finans.
LÆS MERE: