23948sdkhjf

Millionregning efter grønlandsk grundstødning

Det kom til at koste det danske rederi SunStone 3,8 mio, kr. at få trukket krydstogtskibet 'Ocean Explorer fri i fjord i Østgrønland

Det er stadig uvist, hvorfor krydstogtskibet 'Ocean Explorer' gik på grund i den grønlandske fjord Alpefjorden i sidste uge. Det blev Naturinstituttets fiskeriforskningsskib 'Tarajoq', der bragte krydstogtskibet flot, og ifølge mediet standby.dk blev regningen på 3,8 mio. kr.

'Ocean Explorer' er 104 meter langt og havde 206 passagerer og besætningsmedlemmer ombord, da skibet løb på grund.

- Den aftale, Grønlands Naturinstitut (GN) og SunStone Maritime Group indgik, havde til formål at kompensere GN for de udgifter og de risici, der forventeligt var forbundet med opgaven. Opgaven blev vurderet og prissat til i alt 3,8 millioner kroner, baseret på (GN's forsknings- og fiskeriskib) 'Tarajoqs' daglige driftsudgifter og en generel risikovurdering af opgaven, skriver i en pressemeddelelse.

Drama slut! Forskningsskib bragte 'Ocean Explorer' flot

Godkendt på forhånd

Ifølge meddelelsen blev aftalen med SunStone Maritime Group indgået af GN’s rederikontor og besætningen på 'Tarajoq' i fællesskab. 

"En erfaren maritim advokat sikrede, at aftalen blev indgået efter juridiske standardvilkår (af 1959) for bugsering og slæbning. GN’s forsikringsselskaber har ligeledes godkendt aftalen inden arbejdet blev påbegyndt, skriver Naturinstituttet i meddelelsen.

Ifølge Standby er 'Ocean Explorer' siden sejlet til Reykjavik i Island, hvor det blandt andet blev inspireret af dykkere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079