23948sdkhjf

Faresignal: For få fiskere får fiskeskipperuddannelse

Flertallet af fiskere med skippereksamen nærmer sig pensionsalderen. 

Selv om der er blevet færre fiskefartøjer, bliver de så store, at det kræver en særlig uddannelse og eksamen at stå ved roret.

Men den uddannelse har alt for få fiskere taget.

Det skriver mediet Erhverv+.

Skipperskolen Martec i Skagen, som er det eneste sted i Danmark, der uddanner fiskeskippere, har nu sendt et nødsignal til fiskerne i håb om, at flere vil gå i gang med uddannelsen.

- Gennemsnitsalderen blandt danske fiskere er over 50 år, og for skipperne er den endnu højere. Der er ganske vist blevet færre fartøjer, men der er altså stadig et godt fiskerierhverv i Danmark, og man kan fortsat tjene gode penge i erhvervet. Så vi har brug for, at der kommer mere fart på ”generationsskiftet” for skipperne, siger Anders Christian Toft Andersen, forstander på Martec Skagen, til Erhverv+.

Særlig slemt står det til med at få unge til at uddanne sig til fiskeskipper af 1. grad. Kun en enkelt eller to er der på hvert hold, og det er alt for lidt set i lyset af den retning fiskeriet, bevæger sig i, med større skibe og fartsområder uden for Nordsøen, lyder det fra skipperskolens forstander til avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063