Udvikler skyller 22 millioner kroner ud med badevandet
Efter små to års stilstand opgiver M+ Ejendomme at færdiggøre et havnebad i Horsens' indre havn.
– Der lå en fantastisk vision for dette projekt. Men nogle gange, så støder den slags projekter ind i nogle vanskeligheder, som umuliggør at komme i mål. Det er desværre tilfældet her, siger M+ Ejendommes adm. direktør, Henrik Hansen, i en pressemeddelelse fra selskabet, der påbegyndte projektet, da firmanavnet var Casa Group.
Beslutningen er truffet efter, at Horsens Kommune via borgmester Peter Sørensen klart har tilkendegivet, at tålmodigheden er sluppet op, og at havnebadet skal færdiggøres til juli 2023.
Samtidig kræver kommunen, at M+ Ejendomme skal påtage sig det fremadrettede ansvar for badevandskvaliteten i havnebadet.
– Det er selvfølgelig helt fair, at kommunen stiller sådanne krav på vegne af borgerne, men havnebadet vil ikke kunne være færdigt til sommeren 2023. Samtidig vil det kræve, at vi bliver en slags driftoperatør på havnebadet, og det vil vi ikke, siger Henrik Hansen og fortsætter:
– Vi har de seneste to år brugt en betydelig mængde tid på at undersøge, hvordan et havnebad i Horsens indre havn kunne etableres med en permanent sikring af en badevandsvandkvalitet i henhold til de statslige myndigheders krav. Det er i den sammenhæng vigtigt at forstå, at kravene er anderledes skrappe til et havnebad, end de er i forhold til, at folk selv tager sig en dukkert i en sø eller i havet.
Ville koste det dobbelte
Oprindeligt var havnebadet estimeret til en samlet pris på 30 mio. kr.
M+ Ejendomme har allerede brugt 22 mio. kr. på det ufærdige havnebad.
– Vi ved nu, at myndighedskravene til badevandskvalitet kræver en omfattende konstruktiv og teknisk løsning, der vil koste omkring 38 mio. kr. yderligere til færdiggørelse af projektet. Altså en samlet pris på omkring 60 mio. kr. for havnebadet, forklarer Henrik Hansen og uddyber:
– Det er så voldsom en budgetoverskridelse, at det ikke giver mening at arbejde videre med en tilpasning af projektet til den oprindelige økonomi og dermed bygge havnebadet færdigt.
Det ufærdige havnebad bliver nu bugseret væk, og M+ Ejendomme vil sikre, at materialerne bliver genanvendt i det omfang, det er muligt, lyder det.
Direktøren understreger, at der ikke har været kommunale penge i byggeriet, men at selskabet selv har afholdt de udgifter, der har været ved det foreløbige byggeprojekt, ligesom selskabet også betaler for den forestående bortskaffelse af det ufærdige havnebad.