23948sdkhjf

Ukrainske søfolk på vej tilbage på arbejde på søen

Efter et års krig med Rusland er stort set alle ukrainske søfolk tilbage på arbejde på søen, men mange har lidt traumer

Stor set alle ukrainske søfolk er tilbage på arbejde på søen i den internationale skibsfart. Det fortæller Danica Crewing Specialists på årsdagen for krigen i Ukraine.

- Da krigen brød ud var omkring 60 pct. af de ukrainske søfarende ombord på handelsskibe. Nogle få ønskede at vende hjem med det samme, men flertallet blev ombord, og da deres hyre nåede den planlagte afslutning, forudsat at deres familier var i sikkerhed, bad de om at blive længere for at garantere en indkomst, fortæller Henrik Jensen, administrerende direktør for Danica Crewing Specialists i en pressemeddelelse.

Han kan dog også berette, hvordan situationen har ændret sig over året for de ukrainske søfolk.

- Da de søfarende i løbet af sommeren blev genforenet med deres familier, der var flygtet til andre lande, var der flere af søfolkene, der forlængede deres ferier, hvilket en kort overgang skabte en kort mangel på afløsere. Men situationen har nu ændret sig igen, og siden efteråret har vi set en balance mellem udbud og efterspørgsel efter ukrainske søfarende."

Det er blandt andet behovet for at hente en løn hjem til genopbygning af familiernes liv, der får de søfarende til at blive længere tid ad gangen på søen.

- Tidligere var de fleste ukrainske seniorofficerer på fire måneders on/off-rotation, men nu er der større sandsynlighed for, at de tjener fem måneder ombord og kun to måneder hjemme, og disse mønstre er de samme for andre rækker. Resultatet af dette er, at hver søfarende tilbringer mere tid til søs, og det har derfor kompenseret for søfarende, der stadig ikke er i stand til at forlade Ukraine. Jeg forventer, at dette mandskabsmønster vil forblive på plads i nogen tid fremover, fortæller Henrik Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109