23948sdkhjf

Sikkerheden i Project Greensand er nu verificeret af DNV

CO2-lagringsprojektet Project Greensand har nået endnu en stor milepæl. Projektets pilotfase er lige blevet tildelt den endelige design-verificering af DNV. Dermed har det uafhængige ekspertorgan bekræftet, at sikkerheden på design og komponenter lever op til dansk lovgivning samt danske og internationale standarder.

Den uafhængige leverandør af risiko-, verifikations- og standardiseringstjenester, DNV, har nu verificeret pilotfasen i Project Greensands arbejde med transport og lagring af CO2 i Nordsøen. Det sker gennem tildelingen af det såkaldte "Statement of Conformity". Project Greensand er dermed et skridt nærmere den første lagring af CO2 i Nordsøens undergrund, som projektet arbejder for at teste, udvikle og demonstrere.

DNV er verdensledende, når det kommer til at udvikle, sikre og sætte de højeste standarder for sikkerheden på operationer offshore. Derfor vækker det stor begejstring i Project Greensand, at samtlige elementer til projektets pilotfase er verificeret af DNV, så det lever op til dansk lovgivning samt danske og internationale standarder.

Høj kompleksitet

- Vi skal have de bedste på området til at sige god for sikkerheden. Den uafhængige verificering fra DNV er et afgørende skridt, så vi kan fortsætte arbejdet for at lagre CO2 i den danske undergrund - og vise, at vi kan levere et markant bidrag til den grønne omstilling ved at lagre CO2. Kompleksiteten i vores løsninger er høj, og det er en stor anerkendelse at få verificeret vores arbejde, siger Søren Reinhold Poulsen, Project Director i Project Greensand.

Project Greensand arbejder for at udvikle, teste og demonstrere, at der kan lagres CO2 i den danske undergrund - nærmere bestemt 1.800 meter under havbunden i Nordsøen. Project Greensand arbejder for at lagre op mod 1,5 mio. tons CO2 om året fra 2025, mens der efter planen potentielt kan lagres op mod 8 mio. tons CO2 om året fra 2030. Førende nationale såvel som internationale eksperter og ingeniører designer og udvikler de komponenter, som skal gøre det muligt.

Verificeringen af Project Greensands pilotfase er kulminationen på en længere proces, hvor DNV løbende har fulgt udviklingen i Project Greensands arbejde med at udvikle, designe og teste elementerne til transport og lagring af CO2. Med verificeringen er Project Greensand klar til at tage næste skridt.

- Nu har vi fået valideret de designs og elementer, som udgør byggeklodserne i den samlede løsning, der skal transportere og lagre CO2 i Danmark. Næste skridt bliver at få verificeret installationen af det komplette system offshore, så vi står med en samlet løsning, der kan lagre CO2 i sandstensreservoiret 1.800 meter under havbunden, forklarer Søren Reinhold Poulsen.

Høje sikkerhedskrav

Konkret indebærer verificeringsprocesserne alt fra omfattende analyser af planer og designs til fysisk at overvære, når enkelte delelementer undergår tests, hvor de presses til det maksimale. Alt sammen for at sikre, at projektet lever op til de høje sikkerhedskrav.

- Vores bidrag til Project Greensand er en prioritet for DNV. Det sker i forlængelse af vores mangeårige samarbejde med INEOS og flere af de andre partnere i Greensandkonsortiet. Vi er stolte af at kunne bidrage med vores ekspertise og vejledning, så vi kan hjælpe energiindustriens grønne omstilling og arbejdet for at opnå Danmarks klimamål, siger Mick Cramer Jakobsen, DNV's regionale chef for kunderelationer

Det er ikke første gang, at DNV verificerer Project Greensands arbejde. DNV har tidligere undersøgt det sandstensreservoir 1.800 meter under havbunden, hvor der permanent skal lagres CO2. Her vurderede DNV, at reservoiret konceptuelt både har den rette størrelse og styrke til at lagre CO2.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109