23948sdkhjf

Opstart af Tyra-feltet forsinket

De første gasleverancer fra det genopbyggede Tyra-felt vil blive forsinket til vintersæsonen 2023/24 som følge af forstyrrelser i konstruktionsarbejdet og de globale forsyningskæder.

- Vi arbejder på højtryk for at få Tyra-gasfeltet tilbage i produktion, men på grund af betydelige forstyrrelser med konstruktionsarbejdet og forsyningskæderne på værftet i Indonesien er vi desværre nødsaget til at revidere tidsplanen, siger Eric Delattre, adm. direktør for TotalEnergies Exploration & Production i Danmark i en pressemeddelelse. 

Siden investeringsbeslutningen om at genopbygge Tyra-feltet i 2017 er det komplekse megaprojekt, som har omfattet sideløbende aktiviteter i den danske Nordsø og på værfter i Italien, Spanien, Singapore og Indonesien, kommet langt. 

Problemer i Batam

På nuværende tidspunkt er syv ud af otte platforme sikkert og succesfuldt installeret i Nordsøen, og arbejdet med at tilkoble det nye Tyra II til den eksisterende offshore-infrastruktur er i gang. Procesplatformen, som er ved at blive bygget i Batam i Indonesien, er det sidste og største element, som skal på plads.

Følgevirkningerne af COVID-19 pandemien er gennem den første halvdel af 2022 fortsat med at påvirke forsyningskæder og bemandingssituation på værftet i Batam. Samtidig har en række uventede udfordringer i konstruktionen og vedrørende nøglekomponenter skabt yderligere forsinkelser.

Afsejlingen af procesplatformen fra Batam fastholdes til starten af september, så tidsplanen for installation af platformen i Nordsøen ikke skal rykkes. På grund af de betydelige forsinkelser vil procesplatformen ikke nå at blive færdiggjort inden afsejlingen, og det udestående arbejde vil i stedet blive udført offshore, når platformen er ankommet til Tyra-feltet. Det vil påvirke projektets tidsplan i væsentlig grad, da det kræver mere end 500.000 ekstra mandetimer og mobilisering af yderligere 500 offshore-medarbejdere.

På højtryk

TotalEnergies og partnerne i Dansk Undergrunds Consortium er fuldt bevidste om den kritiske energiforsyningssituation i Europa og arbejder intenst på at få feltet tilbage i produktion så hurtigt som muligt. 

- Vi ser alvorligt på den nuværende energikrise i Danmark og Europa. Derfor mobiliserer vi betydelige ekstra ressourcer offshore, så vi så vidt muligt kan kompensere for de forsinkelser, der er sket på værftet og få Tyra i drift. Det genopbyggede Tyra-felt er en hjørnesten i den fremtidige danske gasproduktion, som vi er fuldt fokuserede på at levere hurtigst muligt, siger Martin Rune Pedersen, direktør for TotalEnergies i Danmark.

TotalEnergies arbejder ikke kun på at få Tyra-feltet op og køre igen. Selskabet arbejder ligeldes på at øge gasproduktionen fra sine igangværende felter i den danske Nordsø allerede i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156