23948sdkhjf

Maritim innovation camp løb af stablen på tværs af fagene

De unge håndværkere EUC Nord og Tech College var blændende innovative på Maritime Innovation Camp 2021, som blev afholdt på EUC Nord d. 4. og 5. november.

Gruppe 3 vandt dysten om at lave en innovativ løsning til en teknisk udfordring som Alfa Laval havde stillet eleverne torsdag og som de fire hold præsenterede deres løsninger for om fredagen. Teknologichef Lars Bo Andersen og maskinmester Nils Brandt Pedersen fra Alfa Laval var synligt imponerede og vil arbejde videre med den vindende løsning, som brugte ultralyd. 

Lars Bo Andersen:

- Det er meget imponerende, hvad eleverne har nået på halvandet døgn og jeg er ikke i tvivl om at de alle bliver værdifulde medarbejdere. Vi prøver at arbejde videre med gruppe 3’s idé om at bruge ultralyd til at fjerne soden i røret.

Sodproduktion i rør

De fire hold med fire elever på hvert hold fik torsdag udfordringen som meget simpelt sagt var at løse problemet med sodproduktion i nogle rør i en kedel. Og holdene kom med virkeligt innovative løsninger, som f.eks. partikelfilter, ultralyd eller andre meget anderledes forslag.

Uddannelseschef Jesper Clausen fra EUC Nord var positivt overrasket over det høje niveau som der blev lagt:

- Hvis det her er den kommende arbejdskraft, så kan vi ældre godt glæde os. De er godt nok dygtige. Og det skyldes især deres praktikvirksomheder, hvor de virkeligt får afprøvet den faglighed vi klæder dem på med på skolerne. Vi har et tæt samarbejde med erhvervslivet og de dygtige elever vi ser i dag et produkt af det samarbejde.

Tænker ud af boksen

Maritime Innovation Camp er et fælles arrangement mellem Danske Maritime, Marlog, EUC Nord og Tech College i Aalborg. Det er nu tredje gang det afholdes på EUC Nord. Tovholder på projektet er uddannelseskonsulent fra Danske Maritime, Lasse Winther:

- Det er gået ud over al forventning. Jeg er dybt, dybt imponeret over, hvordan de unge er i stand til at innovere og tænke ud af boksen i forhold til den case de er blevet stillet. De har på nærmest ingen tid formået at skabe nogle helt utrolige løsninger. Jeg synes der er nogle vigtige budskaber at sende til unge om det vores maritime uddannelser kan byde på.

Samarbejde på tværs

De 16 deltagere i Maritime Innovation Camp kommer fra en masse forskellige fag, som ofte blot kaldes ’de sorte fag’. Fagene er skibsmontør, smed industritekniker, elektriker, automatiktekniker og holdene er blevet blandet så uddannelserne blev fordel. 

Det gav arbejdet endnu en udfordring, da fagene ofte har deres egen måde at løse problemer på og har mange fagord, som ikke bruges i andre fag. 

Elektrikerlærling Anders Olesen, som er en såkaldt delelærling hos Mariendal, Soft & Teknik og MAN, fortæller om samarbejdet:

- Det har været superspændende at arbejde med de andre fag. De kommer med nogle andre kompetencer og det har jeg bestemt draget nytte af. Jeg vil også kunne bruge det i mit videre forløb for der er meget samarbejde på tværs af fagene i brancherne på mine lærepladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109