23948sdkhjf

Mærsk-tweet og maritime aktører kommenterer voldtægtssag

I går tirsdag udsendte A.P. Møller-Mærsk et længere tweet om sagen, hvor en kvinde i et anonymt blogindlæg beskriver voldtægt på et USA-flaget Mærsk-skib i 2019,

- Vi er dybt bekymrede over påstanden om et overgreb på vores fartøj og ønsker at udtrykke vores inderligste støtte til den anonyme person, der for nylig har delt sin historie, skriver Mærsk.

Sagen har fået den danske virksomhed til at igangsætte en undersøgelse. Og ind til den er færdig, er fem ansatte blevet suspenderet.

- Det er vores førsteprioritet at finde ud af, hvad der er sket, og sikre, at der i bredere forstand handles. Alle dele af historien går imod vores værdier og alt, vi tror på som selskab, skriver A.P. Møller-Mærsk på Twitter.

Ifølge den anonyme kvinde blev hun i 2019, da hun var i et praktikforløb på et Mærsk-skib, voldtaget. Her var hun 19 år.

Fredag fortalte Palle Laursen, der er teknisk chef hos Mærsk, ifølge Ritzau, at der er så mange detaljer i fortællingen, at Mærsk antager, forløbet er korrekt.

Derfor er der igangsat en uvildig undersøgelse. Den involverer blandt andet kvindens skole, fagforeninger og den maritime organisation i USA.

- Der er tilstrækkeligt mange detaljer til, at vi har kunnet identificere, hvilket skib og hvilke medarbejdere der er tale om.

- Derfor har vi noget, som danner grundlag for at sætte en undersøgelse i gang, sagde han fredag til Berlingske.

Blogindlægget er publiceret hos organisationen Maritime Legal Aid & Advocacy, som kæmper for sømænds rettigheder.

Maritime aktører tager afstand

Ifølge Berlingske i dag tager flere aktører afstand fra hændelsen.  

Hos Lederne Søfart, der er den faglige organisation for maritime ledere, herunder søofficerer, tager man skarpt afstand fra hændelsen, som næstformand Jens Marquard Sørensen kalder »dybt alvorlig«.

I et skriftligt svar til Berlingske fortæller Anne W. Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, at organisationen de seneste par år har arbejdet tæt sammen med rederierne for at sikre, at alle kan føle sig trygge, når de er på arbejde.

Hos Metal Maritime, som er en af seks medlemsorganisationer under CO-Søfart, Danmarks største maritime faglige organisation, oplyser faglig chef Christian Petersen, at man foreløbig har tiltro til, at både Mærsk og andre rederier tager sagen alvorligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.493