23948sdkhjf

Bortvist Hanstholm-chef drev ikke spionage og får nu erstatning

Steen Hintze drev ikke industrispionage for Hirtshals havn, mens han kortvarigt var ansat i Hanstholm Havn, inden han skiftede til konkurrenten.

Det er nu fastslået i et forlig mellem Hanstholm Havn og Steen Hintze, repræsenteret af forbundet Djøf, som har udsendt en meddelelse,

Sagen, der er dækket bredt, også her i Søfart, handlede om påstået industrispionage mod havnen og efterfølgende bortvisning af Steen Hintze.

Forliget indebærer følgende:

  • Hanstholm Havn erkender, at der ikke var grundlag for beskyldningerne om industrispionage og lovbrud og dermed bortvisningen af tidl. salgschef Steen Harding Hintze
  • Havnen betaler nu en godtgørelse for uberettiget bortvisning og 50.000 kr. i erstatning for havnens overtrædelse af databeskyttelsesreglerne og krænkende adfærd overfor den tidligere medarbejder efter databeskyttelsesloven.
  • Herudover betaler Hanstholm Havn en bod til Djøf på kr. 5.000 for brud på overenskomsten

Sagen om brud på lov om forretningshemmeligheder og industrispionage er blevet efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi. Anklagemyndigheden har afvist at rejse sag mod Steen Hintze i forbindelse med Steen Hintzes jobskifte fra Hanstholm Havn.

Hængt ud som uhæderlig og tyveknægt

Steen Hintze er meget tilfreds med forliget.

- Det er en yderst alvorlig sag at blive hængt ud i landsdækkende medier og politianmeldt for noget, jeg aldrig har gjort. Jeg blev behandlet som en uhæderlig og gemen tyveknægt. Og det er meget, meget bekymrende, at en kommunal virksomhed – underlagt af forvaltningslovens regler - agerer på denne uordentlige måde og overtræder adskillige love, overenskomsten for ansættelsesforholdet og de almindelige arbejdsretlige og forvaltningsmæssige regler. Jeg er glad og tilfreds med, at Hanstholm Havn nu må erkende, at alle anklager var grundløse. Nu kan jeg lægge sagen bag mig og fokusere på mit nuværende job, siger Steen Hintze i meddelelsen.

Afdelingschef i Djøf, Advokat Kia Philip Dollerschell, er også glad for, at det med forliget er tydeligt, at der er grænser for, hvad en arbejdsgiver kan tillade sig, når man behandler personalesager.

- Stavnsbåndet er for længst ophævet, og Steen var ikke omfattet af en ansættelsesklausul, der begrænsede ham i at tage anden beskæftigelse, så han var han i sin fulde ret til at skifte job når som helst, siger Kia Philip Dollerschell i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093