23948sdkhjf

Testcenter i Aalborg får vigtig rolle i zero carbon-arbejdet

Alfa Laval indgår strategisk partnerskab med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping

Udviklingen af teknologier med lav eller ingen CO2-udledning til den maritime industri bliver nu accelereret. Alfa Laval og Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping har således netop indgået et strategisk partnerskab, der blandt andet vil trække på Alfa Lavals unikke testfaciliteter i Aalborg.

Samtidig bliver Alfa Laval en del af centrets advisory board, hvor de vil bidrage med strategisk og teknisk rådgivning for fremtidige udviklingsprojekter og aktiviteter.
Det skriver Alfa Laval i en pressemeddelelse.

Den internationale maritime organisation IMO har et mål om 50 pct. reduktion i søfartens udledning af drivhusgasser i 2050. Det stiller store krav til udviklingen af nye og bæredygtige løsninger, som kan implementeres i den maritime industri.

Systemisk forandring

Et nyt strategisk partnerskab mellem Alfa Laval og Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping kan blive et vigtigt skridt frem mod dette mål. Partnerskabet skal fokusere på udviklingen af teknologier, som kan mindske eller helt eliminere udledningen af drivhusgasser i den maritime industri gennem fælles projekter og aktiviteter.

- Et stærkt samarbejde mellem industriens aktører er den bedste vej til at skabe fremtidens løsninger, som både er grønne og samtidig praktisk og økonomisk bæredygtige for industrien. Med vores nye strategiske partnerskab med Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping kan vi medvirke til at accelerere udviklingen af disse løsninger og teknologier, og vi ser frem til at bidrage med vores viden, ekspertise samt vores verdensførende testfaciliteter i Aalborg, siger Søren Hjorth Krarup, direktør i Alfa Laval Aalborg.

Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping er et uafhængigt forsknings- og udviklingscenter, som arbejder for en CO2-fri maritim industri. Centret blev etableret i 2020 med 400 millioner kroner i støtte fra A.P. Møller Fonden.

- En begrænsning af den maritime industris CO2-udledning kræver en systemisk forandring, som kun kan opnås, hvis den maritime sektor og energisektoren samarbejder med hinanden. Alfa Laval deler vores vision om en CO2-neutral maritim industri og anerkendelsen af det hårde arbejde, det kræver at nå i mål med det. Vi glæder os meget til samarbejdet, siger Bo Cerup-Simonsen, CEO for Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Keramiske brændselsceller

Alfa Laval bliver ligeledes en del af centrets advisory board og vil herigennem bidrage med strategisk og teknisk rådgivning af centrets kommende udviklingsprojekter i tæt samarbejde med øvrige partnervirksomheder.

I forvejen arbejder Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping og Alfa Laval sammen om projektet SOFC4Maritime, som har til formål at sikre optimal udnyttelse af fremtidens grønne brændstoffer til søfarten ved at bruge såkaldte keramiske brændselsceller. Alfa Laval i Aalborg leder projektet og stiller også her sit verdensførende testcenter for miljø- og forbrændingsteknologi til skibe til rådighed.

Den globale maritime industri tegner sig ifølge den internationale maritime organisation IMO for omkring tre procent af den globale CO2-udledning – en andel, som forventes at stige i takt med, at andre industrier håndterer deres klimapåvirkning i de kommende årtier.

Et langvarigt fald i CO2-udledningen i den maritime industri kræver både nye typer brændstof og en systemisk forandring i branchen. Den maritime industri er reguleret globalt, hvilket stiller krav til, at nye teknologier og brændstoffer kan forankres bredt.

- For at accelerere udviklingen af bæredygtige teknologier er det nødvendigt med en koordineret indsats på tværs af hele forsyningskæden. Her spiller industriens aktører en væsentlig rolle i at sikre, at forskning bliver modnet succesfuldt til skalerbare løsninger, som matcher industriens behov, siger Søren Hjorth Krarup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109