23948sdkhjf

Millionoverskud i coronaens tid: Skibene skal have strøm

- Det er gået godt. Vi har formået at holde en fin indtjening på en stigende omsætning. 

Sådan siger Peter Castberg Knudsen, medejer hos producenten af landstrømsanlæg og testanlæg til vindmølleindustrien PowerCon, om resultatet for regnskabsåret 2019/2020.

Bruttofortjenesten lander på 37,8 millioner kroner mod 25,6 millioner kroner året før. Resultatet på bundlinjen lander på 11,5 millioner kroner mod 6,4 millioner kroner året før. 

Der er altså godt gang i både projekterne til vindmølleindustrien og ikke mindst efterspørgslen på landstrømsanlæg. Dog har corona spændt en smule ben for Peter Castberg Knudsen og PowerCon i Hadsund.

- Vi er ikke helt gået fri af begrænsninger på grund af corona. Især vores projekter til krydstogtindustrien. Der har simpelthen ikke være skibe at afslutte installationen på, så de fleste projekter er trukket lidt længere end vi plejer, siger Peter Castberg Knudsen.

Holder væksten

Det seneste regnskab for året 2019/2020 forsætter de fine takter fra de senere års regnskaber. 

- Det er gået rigtig godt. Vi holder vores margin og profit og formår også at holde væksten, siger Peter Castberg Knudsen. 

Det går altså godt i Hadsund, hvor der trods corona, har været travlt. 

- Vi sælger stadig en del testudstyr til vindindustrien og så har der været rigtig godt gang i landstrøm, siger Peter Castberg Knudsen, der efterhånden henter 70 procent af omsætningen på landstrømsdelen af forretningen. 

Han oplever en stigende interesse for landstrøm fra det europæiske marked men også fra det danske marked, hvor PowerCon har vundet opgaver både hos Molslinjen i Aarhus og på Esbjerg Havn.

- Det er den grønne omstilling, der driver vores marked, hvor der er stor interesse fra flere parter, specielt havnemiljøer, siger Peter Castberg Knudsen og tilføjer: 

- I de brancher vi er i, der fortsætter interessen uagtet corona. Skibene skal have strøm og vindmøllerne skal testes. 

Lys og lygte

Når man, som det er tilfældet i Hadsund, får mere og mere travlt, så kræves der også flere og flere hænder. Derfor er Peter Castberg Knudsen, som vanligt, på udkig efter nye ansatte. 

- Vi er lige omkring 55-60 stykker i Hadsund og i PowerCon Embedded i Aarhus er vi 15 stykker, men vi får brug for flere folk til at løfte den øgede aktivitet, så jeg leder med lys og lygte, siger Peter Castberg Knudsen.

I øjeblikket falder ønskerne til nye kollegaer inden for udvikling og konstruktion. 

- Vi søger folk inden for ingeniørdiscipliner som software, programmering og CAD-konstruktører, siger Peter Castberg Knudsen. 

Støtte til nyt segment

PowerCon har i øjeblikket to ben at stå på: testudstyr til vindindustrien og landstrømsanlæg. Men i 2020 har virksomheden fået en pose penge fra EU på 17,9 millioner kroner til udviklingen af en særlig løsning til containerskibe. 

- Vi får nu for anden gang en unik chance for at udvikle et nyt produkt til et nyt segment via støtte fra EU-puljer, og det er afgørende for vores fortsatte udvikling, siger Peter Castberg Knudsen.

Det var en EU-bevilling på 18 millioner kroner der for fire år siden satte gang i udviklingen af landstrømanlæg til krydstogtskibe og dermed PowerCons største forretningsområde. 

- Vores ambitioner og forventninger indenfor container- og fragtskibssegmentet er meget høje, og vi oplever en stigende interesse fra flere store havne i Europa. 

Containerskibene bruger en stor del af deres tid på havet, når de sejler fra Europa til Kina eller USA, men når de er i Europa bruger de en stor del af deres tid i havnene.

- Tiden i havn, samt det at der er mange af disse skibe, udgør et meget interessant forretningspotentiale for vores systemer, siger Peter Castberg Knudsen og tilføjer:

- Og så er der potentialet omkring batteriladning, som også er en del af vores nye løsning og på hastig indtog i den maritime sektor. Vi har netop bygget to mobile anlæg til Kristiansand havn i Norge, som dels kan forsyne 2 skibe hver, men det kan også lade biler, samt større maskiner på havnen. Anlægget kan hurtiglade med 500 ampere DC, så det er en kraftig batterilader.

Corona-udfordringen

Det glider altså på skinner i Hadsund – til trods for at man i 2020, som alle andre virksomheder har måtte lægge arm med Covid-19-pandemien. 

Det har især påvirket rejseaktiviteterne – og det både på godt og ondt. 

- Corona udfordrer os i det, at vi ikke bare kan rejse ud og komme hjem igen. Hvis vi gør, skal vi karantæne, siger Peter Castberg og tilføjer: 

- Det er godt at komme ud og holde møder face-to-face med mennesker, vi ikke har mødt før. Det positive er dog, at det nu er accepteret, at vi højere grad kan tage en drøftelse om småting med vores kunder over Teams.

Det blive sværere og sværere

PowerCon har i de senere år leveret det ene gode resultat efter det andet. For hvert år er der doblet op på omsætning og bundlinje. Men det kan ikke blive ved. 

- Vi har næsten lavet en fordobling fra år til år. Det bliver sværere og sværere at holde kadancen. Det går nemt, når der skal skaleres op fra én til to mand, men når det er fra 55 til 110, så er det en anden sag, siger Peter Castberg Knudsen.

Selvom det kan blive svært at holde kadancen fra de forrige år, så er der ingen grund til at slække på optimismen. 

- Vi ser lyst på fremtiden. Der sker rigtig meget især på landstrømsområdet, og vi har fokus på tre projekter, som vi er fokuserede på at spille en rolle i, siger Peter Castberg Knudsen og tilføjer: 

- Hvis jeg skal være jysk, så vil jeg sige, at jeg vil være glad og taknemmelig, hvis vi holder samme niveau, som i år, men jeg vil da helst at vi forbedrer os år for år. Så hvis projekterne lander hos os, så er jeg rigtig positiv. 

PowerCon A/S
mio. kr. 2019/2020 2018/2019
Bruttoresultat 37,9 25,6
Resultat før af- og nedskrivninger 16,9 8,9
Resultat før finansielle poster 16,8 8,8
Resultat før skat 14,7 8,2
Årets resultat 11,5 6,4
Egenkapital 23,6 12,1
Antal ansatte, gns. gennem året 37 27
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125