23948sdkhjf

Juralektor skal forske i love om skibsudledning

Beatriz Martinez Romera, lektor ved Københavns Universitet, har netop fået bevilliget 4.486.646 kr. fra Carlsbergfondet til projektet InterAct (International Law-making: Actors in Shipping and Climate Change).

Projektet har til formål at skabe bedre forståelse og en vej fremad i forhold til at tackle de klimarelaterede påvirkninger af søtransport. Det vil samtidig bidrage til ny akademisk indsigt i teorien om aktører inden for international lov og lovgivning.

InterAct skal give en redegørelse for de aktører (incitamenter, barrierer og interaktioner), som er involveret i de internationale lovgivningsprocesser, der vedrører klimaforandringens virkninger af skibsfarten med hensyn til markedsbaserede foranstaltninger og energiomstilling, og reguleringen af skibsfartsinducerede klimaforandringer i Arktis.

Baggrunden for projektet handler ifølge Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet om, at hvis shippingindustrien var et land, ville det være på top 10 over de mest CO2-udledende lande i verden. I 2050 forventer man at drivhusgasser udledt af shipping er steget med 50 procent til 25o procent. Mens andre sektorer er undergået regulering, halter reguleringen af shippingsektoren bagefter, skriver fakultetet.

 

Kilde: https://www.carlsbergfondet.dk/en/Forskn...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094