23948sdkhjf

Gammel Storstrømsbro kan blive til fiskeboliger

Vejdirektoratet overvejer at lave kunstige stenrev af gammel brobeton.

Danmarks største nedrivning af en bro nogensinde kan ende med at blive til nye fiskeboliger på havets bund.

Det fortæller DR Sjælland.

Det er den over tre kilometer lange Storstrømsbro, der forbinder Falster med Masnedø, som skal rives ned og erstattes med en ny i løbet af få år.

Både Vejdirektoratet, som bygherre, Rambøll, der skal rådgive om nedrivningen, og Guldborgsund samt Vordingborg Kommuner er i øjeblikket i gang med planlægge destinationen for de millioner af ton beton som nedrivningen efterlader.

I både Rambøll og i Vejdirektoratet overvejer man, om store dele af betonen kan bruges til at lave kunstige stenrev til glæde for fiskene, men også for at sikre kysterne mod erosion.

Susan Thydal, der er formand for Udvalget for Turisme, Udvikling og Erhverv i Vordingborg Kommune mener at stenrev lavet af beton er en fremragende ide.

- Det ville være indlysende, at lave nye steder hvor fiskene kan yngle og hvor vi kan give det maritime miljø en hjælpende hånd, siger Susan Thydal til DR Sjælland.

Den nye Storstrømsbro forventes at være klar til biltrafikken i 2022 og jernbanetrafikken i 2023. Derefter vil den gamle Storstrømsbro blive revet ned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095