Gitte droppede hotelbranchen og valgte at stikke til søs
Gitte Storm har tidligere arbejdet som rejsekonsulent og i hotel- og restaurationsbranchen og kommer med en HTX-uddannelse men har valgt at skifte spor.
- Jeg har altid været tiltrukket af havet, men har aldrig rigtig fået gjort noget ved det før nu. Jeg er uddannet fra Erhvervsakademiet og har arbejdet i hotel- og restaurationsbranchen, inden jeg blev stewardesse hos DFDS, fortæller Gitte Storm.
Hun arbejdede i 1,5 år hos DFDS på Oslobåden ’Crown Seaways’ som stewardesse.
- Jeg var vild med at arbejde til søs og den måde, man arbejder på. Så tænkte jeg, at jeg gerne ville have en uddannelse inden for det område, siger hun.
Spændt på fremtiden
Gitte Storm bor på kostskolen i Svendborg for at øge sit netværk, pleje de nye venskaber og at gøre gruppearbejde lettere. Hun afslutter sit forløb som ubefaren skibsassistent 17. december.
- Jeg synes, det hele er så spændende lige nu, så jeg har været usikker på, om jeg skal gå skibsførervejen, maskinmestervejen eller tage et år på dækket, inden jeg eventuelt videreuddanner mig. Men jeg kan godt mærke, at broen trækker mere og mere i mig, i takt med, at vi har fået mere teori om navigation.
Gitte Storm har søgt bredt inden for forskelige stillinger som skibsaspirant og ubefarende stillinger, fordi hun i starten ikke helt vidste hvor langt hun ville gå.
- Men skolen og lærerne har givet mig lysten til at lære mere. Og så er jeg slet ikke i tvivl; Jeg vil ud og sejle igen.
Ifølge Gitte Storm er de fem kvinder på hendes uddannelseslinje.
Hvordan er det at være kvinde i et ellers mandsdomineret fag?
- Man kan godt mærke det lidt, men det er ikke noget, jeg tænker over. Da jeg var på DFDS, var vi meget ligeligt fordelt på mange måder. Men jeg tror heller ikke, at man skal tænke så meget over det. Man skal ikke betegne ens kolleger som mænd eller kvinder men som kolleger. Selvfølgelig er vi forskellige, men jeg ser kun positivt på at arbejde sammen med begge køn. Jeg ville ikke tænke nærmere over det, hvis jeg kun arbejdede sammen med mænd.
Gitte Storm har fået en kadetaftale med Maersk Line som skibsofficer.
- Det betyder, at jeg skal begynde på Simac efter første sejlperiode, hvilket jeg ser meget frem til, siger Gitte Storm.
Hvad er det fede ved at læse her?
- Byen er rigtig hyggelig med en maritim historie. Jeg valgte skolen, både fordi jeg kommer fra Fyn, men også fordi skolen har en lang historie. Jeg kunne godt lide, at det også er en skole med kristne værdier. Det tiltalte mig meget.
Som søfarende skal man være indstillet på at være til søs i længere perioder. Men det generer slet ikke Gitte Storm.
- Jeg har ikke noget problem med at skulle være væk i lang tid, fordi man er også hjemme i lang tid bagefter. Der kan man have meget kvalitetstid med vener og familie, siger hun og uddyber:
- Jeg kan godt lide, at når man er til søs, er man på arbejde og skal ikke tænke på noget andet. Når man så er hjemme, skal man tænke på alt andet end arbejde. Jeg kan godt lide den opdeling.
Hvad er dit råd til andre, der overvejer en karriere til søs?
- Hvis de ikke vil starte med at kaste sig ud i en maritim uddannelse, vil jeg anbefale først at tage et job som ufaglært på nogle af alle de færger, som vi har i Danmark, for at få prøvet miljøet, rutinerne og det, at være til søs i længere tid, af. På den måde kan man også spare lidt sammen til at skulle på SU, siger Gitte Storm.
Men det er også vigtigt og sørger sig selv om, det er “livsvigtigt" at deltage til alle familie/venne-arrangementer, eller om man selv kan være fleksibel, påpeger hun.
Artiklen er en del af temaet Blue Future.