23948sdkhjf

Bekymret forsvarsminister mødes med rederierne

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) lagde i dag vejen forbi CEO i TORM og formand for Danske Rederier, Jacob Meldgaard. Det eneste punkt på dagsorden var sikkerhedssituationen i Guineabugten, der er hårdt plaget af pirater

Der var meget at tale om, da forsvarsminister Trine Bramsen (S) i dag besøgte Torm i Hellerup, hvor hun møftes med Torms CEO og formand for Danske Rederier, Jacob Meldgaard, for at tale om sikkerheden for handelsflåden i Guineabugten ud fra Vestafrika. Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Guineabugten betragtes som værende verdens farligste farvand og tegner sig for 95 pct. af alle kidnapninger til søs. 

- Jeg prøver at samle opbakning fra mine forsvarsministerkollegaer, for Danmark kan ikke løfte det her alene. Vi bliver nødt til at stå sammen om denne opgave, og det kommer jeg til at arbejde videre for, udtalte en bekymret Trine Bramsen efter mødet.

Ifølge Jacob Meldgaard var der tale om et "godt godt og konstruktivt møde" med forsvarsministeren.

- Hun er klart optaget af problematikken og oprigtigt interesseret i at bidrage til at løse den ubehagelige og uholdbare situation, vi som rederier gennem længere tid har oplevet i Guineabugten, sagde Jacob Meldgaard efter mødet. 

 Årsagen til, at mødet fandt sted, er, at for omkring to uger siden blev tankskibet 'Torm Alexandra' angrebet af pirater i netop Guineabugten. Der var ingen, som kom noget til ved angrebet, men det var ifølge Danske Rederier "et klokkeklart bevis for, at det i øjeblikket er risikabelt at sejle i området", fremgår det af pressemeddelelsen.

- Den tætte dialog og store opbakning fra regeringen er afgørende i det arbejde, vi nu fortsætter sammen med andre interessenter, for at sikre international opbakning til en yderligere indsats i området, udtalte Jacob Meldgaard.

 Danske Rederiers adm. direktør, Anne H. Steffensen, og direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier, Maria Skipper Schwenn, deltog også i mødet.

Ifølge International Maritime Bureau (IMB) var der i 2019 121 kidnapninger i området, står der i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113