23948sdkhjf

Middelfarts maritime stolthed tjente 1 mia. kr. på ét år

Hvis der er nogen, der tvivler på, at der er gode penge i at levere brændstof til handelsflåden, så bør de ofre sig selv en gennemlæsning af det netop offentliggjorte årsregnskab fra Bunker Holdning.

Middelfart-virksomheden kan notere sit bedste årsresultat nogensinde og intet mindre end en fordobling af overskuddet i forhold til det foregående år. Fortjenesten før skat lød i seneste regnskab på 155,2 mio. dollars, hvilket er en stigning fra 77,3 mio. dollars året før. Omsætningen lyder på svimlende 11 mia. dollars, hvilket placerer Bunker Holding helt i top på listen over Danmarks største virksomheder målt på omsætning. Virksomhedens skatkammer, egenkapitalen, steg til 357 mio. dollars, hvilket er den højeste nogensinde.  

”Vi er meget stolte af resultatet, som er en udløber af en klar strategisk retning og medarbejdernes evne til at fastholde kursen gennem en længere årrække,” siger CEO Keld. R. Demant i en pressemeddelelse.

Topchefen glæder sig navnlig over, at resultatet er kommet gennem ”et af det mest disruptede år i industrien”, hvor skibsfarten bl.a. andet er overgået til nye regler for lavsvovlsbrændstof og i øvrigt er blevet slået omkuld af coronakrisen. Resultatet i det forskudte regnskabsår er blandet andet præget af, at Bunker Holding øgede nettoindtjeningen pr. leveret ton brændstof. ”Resultatet er utvivlsomt også en konsekvens af, at vi har kunnet udnytte vores globale tilstedeværelse til at tilbyde vores kunder en smertefri overgang til de nye brændstofregler,” siger Keld R. Demant.

Medvirkende til resultatet er også, at datterselskabet Bunker One, der sørger for at udføre den fysiske bunkeroperation til kunderne, har øget både omsætning og indtjening. Det er Bunker One’s andet fulde år i drift. Brændstofleverandøren har nu 22 forsyningsstationer over hele kloden.

Bunker Holding er stiftet af Torben Østergaard-Nielsen og er midt i et generationsskifte til næste led i familiekæden. Virksomheden kan spore sine aner tilbage til 1970’erne, hvor Julius Mortensen, en traditionel havneagent i Fredericia, begyndte at udvide produktporteføljen til leverancer af bunkerolie til skibene i havnen. I 1981 blev Dan-Bunkering udskilt fra agentvirksomheden, hvorefter udviklingen begyndte at gå stærkt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08