23948sdkhjf

Koldingensere bakker stadig op om erhvervshavn

68 pct. af indbyggerne i Kolding ønsker at bevare byens erhvervshavn, der er under pres fra et politisk ønske om at byudvikle dele af havnens arealer.

Det skriver Jyske Vestkysten, efter at 12 virksomheder på havnen har fået foretaget en rundspørge blandt 300 repræsentativt udvalgte borgere i postnummer 6000. Resultatet  ligner det fra en lignende rundspørge foretaget i april 2019, hvor 66 pct. af de adspurgte erklærede sig uenige i, at erhvervshavnen skal nedlægges.

På spørgsmålet om, hvorvidt havnearealerne skal ombygges til boliger og rekreative områder, svarer 57 pct. af de adspurgte nu nej, imens 25,3 pct. svarer ja. 

Fremtiden for Kolding Havn har været uvis, siden et flertal i byrådet i efteråret 2018 traf en overraskende beslutning om at lukke havnen i løbet af en 25-årig periode. Flere byrådspolitikere trak dog tilslutningen til aftalen tilbage på grund af utilfredshed med forløbet, og dødsdommen blev i efteråret 2019 omstødt til en politisk vision om, at der skal være mere by på havnens arealer, og at havnen skal være grønnere.

Det var planen, at den politiske vision skulle have været konkretiseret i løbet af foråret i dialog med både byens erhvervsliv og borgere. Corona-pandemien satte dog en stopper for afholdelsen af en række dialogmøder, og i starten af maj gik havnens virksomheder sammen i et åbent brev til Koldings politikere, hvor de bad om en snarlig afklaring efter 15 måneders uvished om, hvad fremtiden vil bringe. 

Byrådet svarede tilbage med en opfordring til, at havnen og havnens virksomheder skulle lave med et udspil til, hvordan den politiske vision kan føres ud i livet. Ifølge Jyske Vestkysten har havnen nu præsenteret et udspil, der blandt andet indebærer flytningen af en række pakhuse for at give plads til rekreative områder.

Udspillet lægger dog ikke op til boligbyggeri på havnen, sådan som flere politikere ønsker det. I Voxmeter-undersøgelsen bliver respondenterne ikke spurgt om deres holding til boligbyggeri på erhvervshavnen. 

- Du kan sikkert også finde andre spørgsmål, der er relevante. Her har vi bare at gøre med noget, der ikke kan lade sig gøre inden for lovgivningen. Og vi er glade for, at vi har fået et klart svar, der giver os opbakning til at kæmpe videre for erhvervshavnen. Vi anerkender, at byrådet er i sin gode ret til at mene, hvad det vil, og vi mener sagtens, at der kan skabes en både- og løsning, der giver plads til både mere by og havn. Med by mener vi bare ikke boliger på erhvervshavnen, siger Michael Frihagen, der som adm. direktør for H. Daugaard er talsmand for havnens virksomheder, til Jyske Vestkysten. 

Læs også: Havnevirksomheder i Kolding går sammen i åbent brev til politikere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094