23948sdkhjf

Mærsk-familien hjælper med at skaffe værnemidler til sundhedsansatte

Mærsk vil sende 24 fly med værnemidler fra Kina til Danmark de kommende måneder. Det første fly lander søndag

Mærsk vil hjælpe det danske sundhedsvæsen med at få leveret 1000 kbm værnemidler fra Kina.

Selskabet har foreløbigt planlagt at sende 24 fly fra Kina til Danmark over de kommende måneder, og det første fly lander på søndag med 100.000 visirer, 30.000 beskyttelsesdragter og 20 respiratorer.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det er Mærsk-familiens holdingselskab A.P. Møller Holding, der har sat leverancerne i værk. Her glæder adm. direktør Robert M. Uggla sig over muligheden for at bringe Mærsk på banen under corona-krisen.

- Da vi hørte, at læger, sygeplejersker og andre, som arbejder på hospitalerne, var ved at løbe tør for akutte værnemidler, følte vi, at vi måtte gøre vores yderste for at trække på og udnytte vores forretningsmæssige netværk og muligheder for at hjælpe dem med indkøb og logistikløsninger, siger han i pressemeddelelsen. 

Vigtigt bidrag

Leveringerne er en del af den nationale indsats for at sikre værnemidler til alle dele af sundhedsvæsenet under udbruddet af corona-virus.

- Hundredvis af mennesker kan få brug for hjælp til at trække vejret for at komme over svær sygdom, og nu får vi yderligere 20 respiratorer hjem, som er et vigtigt bidrag til den samlede kapacitet på landsplan, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsætter:

- Det betyder, at vi kan hjælpe flere hurtigere med at komme sig fra corona-virus.

Hun understreger vigtigheden af, at der er masker og andre værnemidler nok til de ansatte i sundhedssektoren.

De masker og dragter, der bliver leveret fra Kina, er testet af sygeplejersker og læger på Rigshospitalet, som har sagt god for kvaliteten. Den første sending med værnemidler, som Mærsk har faciliteret indkøb og leverance af, bliver søndag fragtet fra lufthavnen til regionens lager. Her vil det indgå i det nationale samarbejde om at levere værnemidler og respiratorer til landets hospitaler og kommuner.

Udfordrende opgave

A.P. Møller Holding kalder projektet for Maersk Bridge. Her forklarer Jens Eskelund, der er public affairs-chef for Mærsk i Kina, at projektet er resultatet af et samarbejde mellem holding-selskabet og Mærsk, og at det ikke har været nogen nem opgave. 

- På grund af den store globale efterspørgsel efter medicinske forsyninger og begrænset kapacitet på luftfragt var vi nødt til at være meget agile og kreative for at finde løsninger, siger han i pressemeddelelse og fortsætter:

- Det lykkedes os at handle og skalere meget hurtigt ved at sammensætte kollegaer fra forskellige dele af koncernen, så som public affairs, indkøb, spedition og luftfragt, som har base på forskellige lokationer. 

Den næste sending vil efter planen ankomme onsdag den 8. april med verdens største fragtfly. Det vil levere en million masker og 170.000 beskyttelsesdragter.

Læs også: Containersejladser aflyst i enormt omfang

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099