Mærsk-relateret skib angrebet af pirater
To pirater var ombord på det tidligere Mærsk-skib 'Maersk Tema' ud for Nigeria den 14. februar.
Ifølge flere medier, heriblandt Tradewinds, slog besætningen alarm, da to mistænksomt udseende små fartøjer blev set nærme sig det 5466 teu store containerskib, som på det tidspunkt skød 19,4 knob.
'Maersk Tema' var på vej til Lagos, da det ved otte-tiden fredag morgen ændrede kurs og begyndte at drive. To pirater banede sig vej ombord, før fartøjer fra den portugisiske og nigerianske flåde ankom. Herefter blev 2015-byggede 'Maersk Tema' gennemsøgt og eskorteret videre.
Mærsk oplyser til Søfart, at skibet tidligere har været ejet af det danske rederi. Det blev dog solgt til tyske Peter Döhle Schiffarts, som nu ejer skibet, imens det er i management hos Bernhard Schulte. Efter frasalget har 'Maersk Tema' lejlighedsvist været chartret ud til Mærsk, men det var ikke tilfældet, da skibet blev angrebet af pirater i sidste uge.
Kriseleder hos Navigate Response Dustin Eno, der håndterer kommunikationen om skibet på vegne af Bernhard Schulte, bekræfter, at skibet var involveret i en hændelse.
- Vi kan oplyse, at to små fartøjer nærmede sig skibet, som drives af Schulte, fredag morgen i Guineabugten. Mandskabet på skibet identificerede, at de to fartøjer forsøgte at nærme sig og fulgte nødproceduren for sådanne situationer, siger Dustin Eno.
- Vi blev alarmeret, og vi har omgående rapporteret hændelsen til de lokale myndigheder.
Dustin Eno ønsker ikke at oplyse yderligere om fredagens hændelse.
Området ud for Nigeria har det seneste år oplevet en betydelig stigning i antallet af piratangreb, hvor besætningsmedlemmer er blevet kidnappet.
- Nu har vi desværre igen en situation med et piratangreb i Guinea-bugten, hvor uskyldige søfolk bliver bragt i fare, siger direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen og fortsætter:
- Vi skal have stoppet piratangrebene i Guineabugten, og vi er nødt til at have hjælp fra myndighederne til at få styr på sikkerheden i området.
Læs også: Der var færre piratangreb i 2019 – bare ikke i Guinea-bugten