23948sdkhjf

Otte kidnappet fra græsk kemikalietanker ved Cameroun

Pirateriet i Guinea-bugten er forsat med ufortrøden styrke over jul og nytår, hvor flere skibe er blevet angrebet i regionen

Fem græske, to filippinske og et ukrainsk besætningsmedlem blev taget med som gidsler, da pirater gik ombord på kemikalietankskibet 'Happy Lady' sent om aftenen den 30. december. 

Det skriver flere medier med henvisning til oplysninger fra de græske myndigheder. 

Det 51.400 t.dv. store skib lå for anker to sømil fra Limboh-havnen i Cameroon, da piraterne gik ombord. Foruden de otte kidnappede er et græsk besætningsmedlem kommet på hospitalet med skader, som vedkommende pådrog sig i forbindelse med angrebet. 

Grum december

I det hele taget er der sket en markant stigning i antallet af kidnapninger i Guinea-bugten i december 2019, ligesom piraternes generelle aktivitet i regionen er stor.

Samme dag, som 'Happy Lady' blev angrebet, forsøgte pirater at komme ombord på det 63.488 t.dv. store bulk-skib 'Drogby'. De to angreb fandt sted 144 sømil fra hinanden, og i 'Drogby's tilfælde lykkedes det vagterne at afværge angrebet, som blev gennemført syd for Bonny, imens skibet var på vej fra Lagos til Harcourt, begge i Nigeria. 

To dage tidligere, den 28. december, blev et andet piratangreb afværget i regionen. Her var der tale om det 150.000 kbm store LNG-tankskib 'Lokoja', som ifølge Tradewinds blev angrebet imellem øerne Sao Tome og Sao Antonio i den sydlige Guinea-bugt. 

Det lykkedes dog besætningen på 'Lokoja', der sejler på et nigeriansk LNG-projekt, at afværge angrebet gennem "undvigende manøvrer". Derefter blev skibet mødt af et nigeriansk patruljefartøj og fortsatte til sin destination. 

Fra olie til mennesker

Som Søfart tidligere har skrevet, har piraterne i Guinea-bugten i løbet af de seneste år ændret fokus, så de i stedet for at gå efter olielaster nu går efter besætningsmedlemmer. 

Det skyldes blandt andet, at den Nigerianske flåde blevet mere aktiv, hvorfor det er blevet sværere for piraterne at fragte det kaprede i land. For det andet har den Nigerianske præsident Muhammadu Buhari lavet tiltag, der vanskeliggør den illegale handel.

- En af de ting, han gjorde, var, at lukke en del af de lyssky handelsvirksomheder ved simpelthen at tilbagetrække deres licens til at handle med olie og olierelaterede produkter. Den illegale handel er ikke forsvundet, men det er blevet sværere for piraterne, sagde Dirk Steffen, der er ansvarlig for Vestafrika hos den danske sikkerhedsekspert Risk Intelligence, til Søfart. 

Læs mere: Pirateriet i Nigeria har ændret karakter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095