Fire byrødder trækker støtte til havnelukning i Kolding
Den politiske opbakningen til at lukke Kolding Havn begynder at smuldre, efter at fire byrådsmedlemmer har trukket deres støtte til planen, som blev vedtaget i november sidste år.
Det skriver Jyske Vestkysten på baggrund af et pressemøde, som de fire lokalpolitikere sammen afholdt i går. Her blev der også luftet alternative visioner for havnens fremtid.
Kovendingen kommer efter en proces, der fra både havnevirksomhederne og enkelte byrådsmedlemmer er blevet kritiseret kraftigt for at være forhastet og blottet for dialog med borgere og erhvervsliv.
- Der ligger noget selverkendelse i det, og vi er blevet klogere. Vi forsøgte internt at skaffe en høringsperiode, men forgæves, og vi mener, at der er plads til både havn og byudvikling, og at havnen har en fremtid, siger Hans Holmer (SF), til Jyske Vestkysten.
Læs også: Så hurtigt kan man lukke en 175 år gammel erhvervshavn
Foruden Hans Holmer består firkløveret af partifællen Mette Voss, Enhedslistens Benny Dall samt løsgængeren Hanne Dam, som tidligere i år brød med Socialdemokratiet.
I stedet foreslår de fire nu, at havnevirksomhederne på sigt flytter over på nordsiden af havnebassinet. Her kan arealerne udvides ved at lukke den tungt trafikerede Jens Holms Vej, der så skal erstattes af en ny vej over eller under havnen.
På sydsiden, hvor langt de største erhvervsarealer i dag er placeret, vil de fire politikere frigøre plads til iværksættervirksomheder, socialøkonomiske virksomheder og offentlige arealer, ligesom der på længere sigte skal gøres plads til boligbyggeri.
Den endelige procesplan for afviklingen af Kolding Havn blev godkendt i byrådet den 25. september i år. Foruden Socialdemokratiets Elvis Comic og Per Bødker Andersen, der har været imod havnelukningen fra begyndelsen, stemte også det daværende byrådsmedlem for Venstre Pernille Oehlenslager Pedersen imod.
- Jeg fortryder inderligt mit ja fra sidste år. Der var så meget vrede i byrådssalen den novemberaften, og der er enormt store følelser i den her sag. Jeg synes ikke, at forarbejdet til at træffe en beslutning om at lukke erhvervshavnen er gjort godt nok, og jeg kan ikke med ro i maven være med til at lukke virksomhederne på havnen på det her grundlag, sagde hun dengang til Jydske Vestkysten.
Hun blev efterfølgende løsgænger, indtil hun kort tid efter trak sig fra sin plads i byrådet.
Læs også: Efter fire måneder i limbo: Koldings borgmester giver magt tilbage til havnebestyrelse