23948sdkhjf

Ny maskinmesterskole til Kalundborg: Virksomheder klapper i hænderne

En ny maskinmesteruddannelse er en realitet. Det er resultatet af et tæt samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og flere parter.
København, Svendborg, Fredericia, Esbjerg, Aarhus og Frederikshavn. Disse byer huser en maskinmesteruddannelse.

Tirsdag blev det offentliggjort, at Kalundborg bliver føjet til listen, det skriver Tv2 Øst. Mellem 25 og 30 pladser bliver oprettet, og efter planen bliver første studiestart august 2021.

Maskinmesteruddannelsen kommer til at ligge på Campus Kalundborg - midt i det, som bystyret betegner som 'biotekkens svar på Silicon Valley, Biotekbyen Kalundborg'.

Det er Uddannelses- og Forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), der har godkendt aftalen.

Aftalen er resultatet af et samarbejde mellem repræsentanter fra industri, Kalundborg Kommune, maskinmesterskolen, Region Sjælland og folketingspolitikere, der er valgt ind i sjællandske kredse, det skriver Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

Store smil hos lokale virksomheder
Begejstringen er stor hos de lokale virksomheder, der oplever, at det er svært at rekruttere maskinmestre. En af virksomhederne i området er Novozymes.

Vicepræsident for produktionen i Danmark Jesper Haugaard påpeger overfor Tv2 Øst, at biotekbyen i Kalundborg er den største i Skandinavien, der huser både Novozymes og Novo Nordisk, der tilsammen beskæftiger omkring 5.000 mennesker. Han tror, det kommer til at gavne hele Vestsjælland, at uddannelsen kommer til at ligge i Kalundborg.

- Maskinmestre indgår både, når ting går i stykker, men så sandelig også i forebyggende vedligehold og i projekter, som handler om at forudsige, hvornår et nedbrud kommer. Derfor er maskinmestre rigtig vigtige for os, siger Jesper Haugaard, vicepræsident for Novozymes produktion i Danmark til Tv2 Øst.

- Vi er naturligvis henrykte
Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V) har også svært ved at få armene ned.

- Vi er naturligvis henrykte over, at vi har fået endnu en attraktiv uddannelse til Kalundborg. Maskinmesteruddannelsen er helt oplagt at placere i Kalundborg, fordi vi her har den store industri som uddannelsen retter sig mod, og fordi vi her fra 2021 vil have regionens stærkeste uddannelsescampus for virksomhedsnære, tekniske- og ingeniørfaglige uddannelser, siger borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm (V) i pressemeddelelsen.

Tidligere på året blev det meldt ud, at Absalons uddannelser til bioanalytiker, diplomingeniør i bioteknologi og fra 2020 diplomingeniør i maskinteknologi flytter i nye lokaler. De vil stå klar i 2021 og altså huse maskinmesteruddannelsen - klods op af virksomheder som Novozymes, Novo Nordisk og Equionor Refining Denmark A/S.

Artiklen er en del af temaet Blue Future.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094