23948sdkhjf

Tidligere Storebælts-færge beværter gratis operationer i Senegal

Verdens største civile hospitalsskib, 'Africa Mercy' – den tidligere Storebæltsfærge 'Dronning Ingrid' – har netop lagt til kaj i Dakar.

De næste 10 måneder vil de over 400 frivillige på hospitalsskibet bringe gratis lægehjælp og operationer til mennesker i Senegal, hvor 38 pct. af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen og med ringe adgang til basal sundhedsbehandling.

 - Mange liv vil blive forandret, siger Ulla J. Holst, Generalsekretær i Mercy Ships Danmark i en pressemeddelelse.

Fra august 2019 til juni 2020 planlægger Mercy Ships at gennemføre 1.200-1.700 gratis operationer ombord på 'Africa Mercy' og behandle mere end 4.000 patienter på tandklinikken på land. Det er mennesker med lidelser som grå stær, læbe-ganespalte, tandbylder, klumpfødder, struma, fødselsskader og brandskader, der vil få hjælp.

Mercy Ships har som noget nyt gjort brug af mobilteknologi i den indledende patientscreening. Via en app til mobiltelefoner har potentielle patienter fra hele Senegal kunnet sende fotos og sygdomsoplysninger til eksperter i Mercy Ships. De patienter, som Mercy Ships vurderer at kunne hjælpe, bliver inviteret til en grundigere screening. Teknologien betyder, at de første behandlinger kan begynde kort tid efter hospitalsskibets ankomst til landet.

Ud over at give gratis lægehjælp og operationer vil Mercy Ships støtte den fortsatte udbygning af Senegals sundhedssystem. Lokale fagpersoner fra sundheds- og landbrugssektoren vil i perioden modtage træning og forpligte sig til efterfølgende at træne andre kollegaer i lokalsamfundet. Det opbygger kapaciteten i Senegal og kommer lokalbefolkningen til gavn, også efter 'Africa Mercy' er sejlet fra Dakar.

Til trods for, at Senegal på mange måder har et solidt sundhedssystem, er der stadig et stort behov for den gratis service, som Mercy Ships tilbyder i form af lægehjælp, operationer og kapacitetsopbygning, oplyser organisationen. Det gælder særligt i de små landsbyer og mere fattige områder udenfor de store byer, hvor omtrent halvdelen af Senegals 15,4 mio. indbyggere bor og har begrænset adgang til livsnødvendig sundhedshjælp.

- Vi er glade for at kunne vende tilbage til Senegal. Sammen med den siddende regering og lokale sundhedsfaglige ressourcepersoner er det vores mål at reducere antallet af patienter, der oplever, at basale sygdomme bliver livstruende, siger Ulla J. Holst.

Hun forklarer, at Mercy Ships gerne vil øge muligheden for, at flere får adgang til rettidig og professionel behandling.

- Det er et problem i Senegal – særligt blandt den fattige del af befolkningen. Det er et langt sejt træk, og derfor støtter vi landets ledere i at udvikle en national sundhedsplan som led i regeringens planer om, at et bedre Senegal skal spire frem, siger hun.

Læs også: Stort sponsorat fra MAN Energy Solutions styrker Mercy Ships indsats

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.935