Ny færgeføreruddannelse rykker nærmere
Færgesekretariatet forventer, at de første 'test-studerende' kan starte på uddannelsen inden for et år
Ifølge Færgesekretariatet, som er et samarbejde mellem 18 kommuner om færgedrift, er det realistisk set muligt, at de første ’test-studerende’ kan starte på uddannelsen måske allerede inden for et års tid.
Uddannelsen er udviklet i et samarbejde mellem blandt andet Færgesekretariatet, Marstal Navigationsskole og Søfartsstyrelsen. Forslaget om en ny færgeuddannelse kom også med i regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark. Princippet er, at uddannelsen sigter direkte imod et job i indenrigs færgefart.
- Den er målrettet folk, der gerne vil have et spændende og ansvarsfuldt job i nærområdet, men som ikke vil ud på de store have. På den ene side er pensum fokuseret på viden og færdigheder, der er brug for på en indenrigs færge. På den anden side er uddannelsen en del af det ’store uddannelsessystem’, så den ikke er en blindgyde, skriver Michel van der Linden, formand for Færgesekretariatets
Styregruppe, i nyhedsbrevet.
Læs også: Ny færgeuddannelse under opsejling
Færgesekretariatet har flere andre uddannelsesaktiviteter i gang. Der er løbende ECO-simulatorkurser på øen Vaxholm ved Stockholm, hvor man lejer simulatortid hos de svenske vejfærger.
Færgesekretariatet afviklede tre kurser i 2018 og forventer yderligere tre kurser i år, hvor der sendes otte navigatører afsted. Snart har et halvt hundrede færgefolk deltaget, og de er med til, at ø-færgerne energioptimere sejladsen, fremgår det.
Der er også afholdt såkaldte ”Venlighedskurser” i Jylland og på Fyn, om service og konflikthåndtering – og her i år afholdes der kurser på Sjælland.
Læs også: Færgeansatte skal lære venlighed
Endelig arbejder Færgesekretariatet sammen med Marstal Navigationsskole om at udbyde flere batterikurser til medlemsrederierne.
Læs også: Rektor: Færgeuddannelse kræver nytænkning
Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: ’Fremtidens sømand’.