23948sdkhjf

Her havner millionerne fra Den Maritime Fond

Den Danske Maritime Fond uddeler i år 27 mio. kroner til vidt forskellige projekter. Se de største her

29 ansøgninger til Den Danske Maritime Fond får i år deres ønske om støtte opfyldt.

Det står klart, efter at det på et bestyrelsesmøde i fonden blev besluttet at støtte de 29 ansøgere med en samlet sum af 27 mio. krone. Blandt ansøgerne er der 21 almennyttige projekter, og derudover er der givet otte lån til erhvervsmæssige projekter. 

Her kommer et overblik over de største projekter:

ShippingLab

Har fået støtte til et samlet program, der skal sikre, at Det Blå Danmark forbliver i førerfeltet i det globale marked. Kortsigtet er ønsket at skabe kvantificerbar værdi ved at forbedre eksisterende teknologier og udvikle nye teknologier for shipping-industrien indenfor tre kerneområder: Digital Ship Operations, Autonomy at Sea, og Decarbonization. Det samlede program består af ca. 20 udviklingsprojekter og involverer ca. 25 virksomheder samt flere universiteter og læreanstalter. Innovationsfonden er søgt om medfinansiering, hvilket er en forudsætning for at programmet kan gennemføres. 

Rainmaking Innovation

Har fået støtte til at undersøge mulighederne for et maritimt ”venture studio” i Danmark i samarbejde med danske maritime virksomheder. Et venture studio er en ”start-up fabrik”, som systematisk tester forskellige løsninger til et problem for hurtigt og objektivt at finde den bedste. Derefter udskilles den identificerede løsning i en selvstændig virksomhed, som kan tiltrække investering med nye ejere. 

Hydro Hull Cleaning

Har fået støtte til videreudvikling af en eksisterende prototype til et fjernstyret under-vandsfartøj (ROV = Remotely Operated Vehicle), der benyttes til rensning af skibsskrog under vandet. 

Maersk Tankers

Har fået støtte til at bygge en digital kontrakthåndterings-platform for tankindustrien. På platformen vil industriens aktører kunne mødes online for at oprette, forhandle, underskrive og gemme kontrakten for en rejse. Håbet er at skabe en ny industristandard for kontrakthåndtering. 

BunkerMetric

Har fået støtte til udvikling af et planlægnings- og beslutningsstøttende IT system til bunkerindkøb til store oceangående skibe. Platformen drives af data og avancerede algoritmer, og forventes at kunne generere en besparelse for rederierne på 1-3 pct. af bunkerudgifterne. 

VesCo Systems

Har fået støtte til udvikling af en dronebaseret løsning, der skal muliggøre landbaseret lodsning primært ved havnelodsning. 

MARHAZ

Har fået støtte til udvikling af effektive ”Inventories of Hazardous Materials” (IHM). Fra udgangen af 2020 vil det være lovpligtigt for alle skibe, der anløber en EU-havn, at have et IHM dokument ombord. IHM er et struktureret system til at identificere, lokalisere og kvantificere farlige materialer på et skib. 

DataOptix Maritime

Har fået støtte til at udvikle en platform, der kan indsamle og analysere data fra skibe og dets komponenter. Data vil blive analyseret og brugt til at automatisere og forudsige maintenance-flowet baseret på AI-drevet predictive modeling og maskinindlæringsteknologi. Systemet skal facilitere datadeling mellem maritime aktører på en sikker måde.

Green Ship of the Future

Har fået støtte til at undersøge mulighederne inden for cirkulær økonomi som et forretningspotentiale for maritime virksomheder. 

Danske Rederier

Har fået støtte til at få udarbejdet en analyse af status for dansk maritim forskning. Analysen vil give et billede af den maritime forskning og finansieringen heraf (privat/offentlig), kvaliteten af forskningen, sammenholdt med andre brancher i Danmark, og sat over for maritim forskning (og finansiering heraf) i forhold til andre maritime nationer. 

Blue Technology

Har fået støtte til udvikling af et staget vingesejl, der er opdelt horisontalt i otte individuelt styrede elementer, herunder tests i vindtunnel. Projektet skal validere, at maritim transport igen kan anvende vinden som primær energikilde til fremdrift. 

Om Den Danske Maritime Fond 

Den Danske Maritime Fond blev stiftet den 13. juli 2005 og er en privat, erhvervsdrivende fond.

Fondens formål er at yde økonomisk støtte til initiativer, der kan medvirke til at fremme en positiv udvikling af dansk skibsfart og/eller dansk værftsindustri inklusive udstyrsproducenter, således at nye arbejdspladser skabes, og branchen styrkes internationalt.

Fonden har siden 2005 uddelt i alt 599 millioner kroner. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111