23948sdkhjf

Rederier en del af regeringens nye hacker-plan

Det vækker glæde hos DFDS og Danske Rederier, at søfartssektoren har fået en særskilt strategi i regeringens nye strategi for cyberangreb

Truslen om cyberangreb bliver en stadigt større del af hverdagen i danske virksomheder, herblandt de mange rederier. 

Derfor lancerede regeringen i går en ny strategi, der skal dæmme op for truslen. Strategien består af seks delstrategier målrettet forskellige sektorer, og søfart en af de seks. 

Det anerkender vores betydning, og at det er et vigtigt erhverv for dansk økonomi. Vi vil meget gerne være med til at udarbejde den nye delstrategi, så vi kan være bedst muligt forberedt på at håndtere fremtidige angreb, da det unægteligt nok vil ske, siger  Asbjørn Overgaard Christiansen, chef for innovation og digitalisering i Danske Rederier, til Børsen. 

Også i DFDS, der efter topchef Niels Smedegaards eget udsagn bliver udsat for hackerangreb på daglig basis, bliver der taget godt imod regeringens initiativ.

Der kunne være stordriftsfordele i at lave digitale løsninger sammen med kolleger, siger DFDS' finansdirektør Torben Carlsen til Børsen. 

Regeringens overordnede strategi for cyber- og informationssikkerhed kommer til at koste 1,5 mia. kroner over de kommende år. De seks delstrategier vedrører foruden søfart også energi-, sundheds-, transport-, tele- og finanssektoren.

Mærsk er det danske rederi, som hidtil har været værst ramt af cyberangreb. I en periode i sommeren 2017 blev alle selskabets havne lammet af et angreb, der formodes at stamme fra Rusland. Et angreb, der har kostet koncernen op mod to mia. kroner. 

Læs også: Mærsk noterer sig Rusland som bagmand for cyberangreb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156