Dansk bidrag til maritim digitalisering i Østersøen
Danske Maritime og DFDS er med i et unikt miljøsamarbejde mellem forskningsinstitutter og den maritime branche i Østersøen. Projektet, som er døbt Ecoprodigi, har som mål at skabe digitale løsninger, som øger skibes øko-effektivitet i hele deres levetid.
- Det er et ambitiøst og spændende samarbejde, der skal hjælpe med at positionere Østersøregionen som en frontløber i digitaliseringen af søfartserhvervet til fordel for regionen og miljøet, siger Project Manager i Technical Organisation, Mads Bentzen Billesø, som repræsenterer DFDS i projektet.
Ecoprodigi fokuserer på at skabe og teste digitale løsninger for overvågning af skibes ydelser, forbedring af lastning og stuvning samt værftsprocesser. Desuden vil projektet lave guides og anbefalinger for digitalisering i branchen, anbefale politikker for myndigheder, udforme træningsprogrammer til værftsøkosystemer og arrangere events for offentligheden.
- Vi ser frem til – sammen med projektorganisationen og medlemsvirksomheder – at deltage i dette spændende projekt, som kan få stor betydning for såvel landene omkring Østersøen generelt samt specifikt for den maritime industri, der skal udvikle og levere løsningerne. Vi glæder os til at byde ind med kompetencer samt at drage nytte af projektets resultater, siger teknisk chef Valdemar Ehlers, Danske Maritime.
Ecoprodigi-projektet har modtaget over tre mio. euro fra EUs Interreg Baltic Sea Region. Med partnernes egne bidrag er det samlede budget på 4,2 mio. euro. Projektet ledes af universitetet i Turku i Finland og skal køre i tre år.
DFDS har et budget på 75.000 euro, medfinansieret af EU Interreg BSR.
De danske partnere i projektet er foruden Danske Maritime og DFDS: Aalborg Universitet, J. Lauritzen, Vessel Performance Solutions, Syddansk Universitet, Færgesekretariatet, Kockumation, Logimatic, SIMAC og OSK-ShipTech.
Kilde: Danske Maritime og DFDS