23948sdkhjf

Fayard sparer sig til større overskud

Væksten er gået i stå hos landets største værft, som oplever faldende omsætning, mens indtjeningen er steget markant

Fayard er som en række andre danske værfter presset i et marked med hård konkurrence og måtte i regnskabsåret 2015/16 efter mere end fem års uafbrudt fremgang se sin omsætning dykke med 11 procent til 1 mia. kroner.

Derfor var det kun takket være en hård kur med trimning af arbejdsprocesser og organisationen som helhed, at landets største værft alligevel fik hevet en markant højere indtjening i land.

Driftsindtjening fordoblet
Driftsindtjeningen blev således næsten fordoblet fra 85 mio. kroner til 165 mio. kroner, mens årets resultat steg fra 67 mio. kroner til 129 mio. kroner i regnskabsåret, der blev afsluttet den 30. september.

- Ledelsen anser det for tilfredsstillende resultat set i forhold til det nuværende marked og sammenholdt med forventningerne til året, fremgår det af regnskabet.

Det familieejede værft, som ledes af Thomas Andersen, har ifølge årsrapporten beherskede forventninger til fremtiden.

- Ledelsen forventer en uændret eller lavere aktivitet i selskabet i det kommende år, hedder det.

I en pressemeddelelse oplyser Thomas Andersen, at Fayard i det forgangne år har været ’tæt på det optimale’ med hensyn til dokbelægninger og alsidigheden i værftets arbejdsopgaver.

Han fremhæver desuden virksomhedens fleksibilitet og evne til at tilpasse sig kundernes ønsker, som giver det fynske værft mulighed for at udvikle forretningen på trods af et ’hårdt og udfordrende marked’.

Udbygger faciliteter
Derudover oplyser værftet, at man fortsat oplever en positiv tilgang af specialopgaver på skibs- og jackup markedet og en god fordeling mellem nye og kendte kunder, ligesom produktionsfaciliteterne konstant tilpasses og udbygges.

Thomas Andersen ønsker ikke at uddybe regnskabet nærmere over for Søfart.

- Vi har truffet en beslutning om, at vi ikke kommenterer på pressemeddelelsen i forhold til vores årsregnskab. Der er rigtig mange, der har ringet, og vi vil gerne vedstå det, vi har skrevet, så det ikke på nogen måde kan misforstås, og det synes vi ikke, det kan. Derfor vil jeg ikke kommentere på den ud over det, der står, siger han.

Thomas Andersen er tredje generation i ejerkredsen af værftet, som tidligere hed Fredericia Skibsværft og blev grundlagt i 1916.

Velpolstret holdingselskab
Hans tre børn, Kristian, Nina og Josefine, indtrådte for nylig i ejerkredsen. Ifølge CVR-registret ejer Thomas Andersen fortsat 100 procent af de stemmeafgørende A-aktier, mens børnene hver har erhvervet en tredjedel af selskabets B-aktier.

Ejerskabet af værftet ligger i selskabet Fayard Holding, som i kølvandet på de senere års fremgang er særdeles velpolstret med en egenkapital på godt 566 mio. kroner. For 2015/16 foreslås en udbyttebetaling fra Fayard til ejerne svarende til hele overskuddet på 129 mio. kroner.

Fayard A/S
mio. kr. 2015/16 2014/15
Nettoomsætning 1.004  1.124 
Driftsresultat 165  85 
Resultat før skat 166  87 
Årets resultat 129  67 
Overskudsgrad 16,4 %  7,6 % 
Egenkapital 179  115 
Antal ansatte 152  154 
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156