23948sdkhjf

Søfartsstyrelsen er med på Kulturnatten

Søfartsstyrelsens inspektionsfartøj ’Poul Løwenørn’ lægger til kaj ved Amaliehaven ved Larsens Plads i København K i forbindelse med Kulturnatten 2016
I de danske farvande er der mange steder, skibe kan støde på grund med risiko for tab af menneskeliv og forurening af miljøet til følge. Afmærkning af de danske farvande er derfor vigtig, så skibene kan undgå de farlige steder. Men vind og vejr tager hårdt på afmærkningen. Efter en periode må den udskiftes eller vedligeholdes, så de sejlende stadig kan se, hvad den betyder.
Fakta om ’Poul Løwenørn’
Skibet er ca. 49 meter langt
Skibet er ca. 11 meter bredt
Skibet har en dybgang: på 3,10 meter
Maksimal fart er 12 knob
K​ranen kan løfte 10 tons
Kædespillet kan trække 30 tons

Inspektionsfartøjet ’Poul Løwenørn’ er udstyret med en kraftig kran, så de tonstunge sømærker kan løftes om bord og udskiftes med nye, klargjorte sømærker. Sømærkerne er kraftigt grej, som kan holde til stormvejr og høj sø. På Kulturnatten kan interesserede opleve skibet og grejet på nær hånd.

Vigtige instrumenter

Det er vigtigt, at afmærkningen udlægges på den helt rigtige position. På broen af ’Poul Løwenørn’ kan man under Kulturnatten opleve de navigationsinstrumenter, der bruges til at sejle skibet og til positionering af afmærkningen.

Med på skibet er også SejlSikkert-kampagnen, der fortæller om sikkerhed for fritidssejlere og fritidsfiskere, klar med gode råd til, hvordan man gør sejlturen sikker, og hvordan man vælger den rigtige redningsvest. Bag kampagnen står Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden.

Der vil også være mulighed for at opleve SejlSikkert-app’en, hvor man gennem sin smartphone kan holde sig orienteret om prognoser for vind og strøm samt vigtige sejladsadvarsler.

Kilde: Søfartsstyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078