23948sdkhjf

Bevæbnede vagter er et nødvendigt onde

Rederier finder det nødvendigt at ansætte vagter, blev det bemærket ved Asia Pacific Maritime konference i Singapore i dag
Bevæbnede vagter er nu blevet et nødvendigt onde indenfor skibsfart, måtte man konkludere ved Asia Pacific Maritime konferencen i Singapore i dag. Direktør for eksterne relationer hos International Chamber of Shipping, Simon Bennett, bemærkede, at rederierne i stigende grad finder det nødvendigt at ansætte sådanne vagter i farvande hvor pirater befinder sig.

”Bevæbnede vagter er ikke en langsigtet løsning. Der er stadig masser af spørgsmål, og vi har brug for regler og regulationer for vagter, og en resolution om ansvarsspørgsmålet i tilfælde af at noget går galt,” fortalte han.

Forskellig lovgivning mht. skydevåben vil også afgøre hvordan bevæbnede vagter kan sættes ind, fortalte P Jeya Putra, direktør for det Singapore-baserede advokatfirma Asialegal.

"I Singapore, hvor affyring af skydevåben kan føre til dødsstraf, kan bevæbnede vagter kun anvendes i internationalt farvand," tilføjede han.

Sidste uge foreslog organisationen Asian Shipowners’ Forum at deres anti-pirat forslag blev alvorligt overvejet, med henblik på vedtagelse af FN. Skulle det blive vedtaget, ville forummet forvente bevæbnet militærpersonel, sponsoreret og forvaltet af FN, til at beskytte handelsskibe der passerer Adenbugten og Det Indiske Ocean.
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078