23948sdkhjf

Color Line i offensiven

Fjord Lines ruteplaner over den ydre Oslo Fjord mødes nu offensivt af Color Line, der vil slå igen med ny færge.
Det norske færgerederi Color Line går nu i offensiven på deres vigtige rute mellem Sandefjord og Strømstad, og løfter sløret for ny tonnage.
Det sker efter, at dansk/norske Fjord Line har meldt ud, at de i 2013 også vil besejle ruten, som er lukrativ på grund af et stort antal norske indkøbsrejsende, der bruger ruten til indkøb i svenske Strømstad. Samtidigt opretholder ruten sin tax free status, da Norge står uden for EU.     
 
Rederiet meddeler nu, at det er ved at udvikle ny tonnage til Sandefjord – Strømstad, der skal erstatte den ældste af de to færger, Color Line i dag opererer på ruten.
Den nye færge skal sejle på LNG og er i sit grundkoncept inspireret af Color Lines to store hurtiggående ro/pax-færger ud fra Hirtshals, der markedsføres under konceptnavnet ”SuperSpeed”.
Den nye færge, der er under udvikling, vil få en længde på 160 m og konfigureres som ren dagfærge med en passagerkapacitet på 2.000.
 
Det forlyder i markedet, at Color Line er i forhandlinger med STX Europe om bygningen af den nye færge. Det var STX's nu lukkede finske værft i Helsinki, der byggede Color Lines to "SuperSpeed" færger.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062