23948sdkhjf

Skib tæt på brokollision

Kaptajn nægtede at stoppe sit fragtskib, da det nærmede sig Øresundsbroen.
En kaptajn skabte fredag formiddag ravage i Øresund, da han nægtede at stoppe sit kæmpestore - og alt for høje - fragtskib, der havde kurs direkte mod Øresundsbroen, skriver jp.dk.

Derfor traf Øresundsbroen den usædvanlige beslutning at lukke broen for trafik mellem kl. 9.45 og 10.00.

"Vi havde fået meldinger om, at skibets samlede højde var 55,25 meter. Vores frihøjde fra vand til brokant er 55 meter, og da kaptajnen tilsyneladende ikke ønskede at stoppe eller ændre kurs, valgte vi at lukke broen for bil- og togtrafik," siger Jesper Skjønnemand, pressevagt for Øresundsbroen.

Kaptajn ville ikke høre
Forud var gået et forløb, hvor der var blevet talt med store bogstaver til kaptajnen på den store bulkcarrier "Yeoman Bridge", indregistreret i Bahamas, som kom sejlende med kurs nordpå.

Både den svenske kystvagt og ikke mindst det danske-svenske samarbejde VTS Øresund, som overvåger trafikken på Øresund, talte adskillige gange med kaptajnen og oplyste ham om, at han formentlig ikke kunne passere under Øresundsbroen.

"Det er meget ud over det sædvanlige, det her. Og det er første gang i mine fire år i VTS Øresund, at det her er sket," siger Per Bech Hansen, dansk manager for VTS Øresund.
 
Kolde: jp.dk 
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078