23948sdkhjf

Ny tænketank skal skabe vækst i Det Blå Danmark

Erhvervs- og vækstministeren har nedsat en gruppe, der skal komme med vækstforslag til regeringen i oktober
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) har nedsat en tænketank, som skal komme med forslag til hvordan regeringen kan lette væksten for den danske maritime sektor og samtidig tiltrække udenlandske shippingvirksomheder, skriver Dagbladet Børsen i dag.

Ole Sohn kigger især på de asiatiske rederier, da han mener det ville være naturligt for blandt andet Kina og Indien at have europæiske nøglekontorer, i takt med at de udvikler sig og bliver etableret på verdensmarkedet. Han mener, at Danmark skal være det europæiske svar på Singapore, der har etableret sig som Asiens maritime knudepunkt.
 
Ministeren peger på, at især uddannelse og mere miljøvenlig transport er områder regeringen vil kigge nærmere på. Derfor har han også inddraget Miljøministeriet og Uddannelsesministeriet i tænketanken.
 
Tænketanken, som er døbt Vækstteamet for Det Blå Danmark, har som hovedmål at skabe flere job i de maritime erhverv, siger ministeren ifølge Dagbladet Børsen. Deres første møde afholdes i dag, og det er planen, at den skal aflevere sine anbefalinger til regeringen i oktober.
 
Carsten Mortensen, der er administrerende direktør for Norden og formand for Danmarks Rederiforening, er udnævnt som formand i tænketanken. Udover repræsentanter for den maritime sektor består gruppen af folk fra uddannelsesinstitutioner og myndigheder.
 
Kilde: Dagbladet Børsen
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078