23948sdkhjf

Ole Sohn er tilfreds med indledende dialog

Første møde om om fremtidens vækst i Det Blå Danmark førte til "gode input" ifølge erhvervs- og vækstminister Ole Sohn
Erhvervs- og vækstministeren, miljøministeren og uddannelsesministeren har i dag afholdt et dialogmøde om Det Blå Danmark.

På dialogmødet var et bredt udsnit af repræsentanter fra Det Blå Danmark til stede, herunder arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer, maritime virksomheder til søs og til lands og forskningsinstitutioner.
 
”De maritime virksomheder står for 24 procent af den samlede danske eksport, og danske rederier transporterer på det internationale marked ca. 10 procent af verdenshandlen målt i værdi,” fortæller erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i en pressemeddelelse, ”Vi har altså en klar global styrkeposition, og den skal vi bygge på for at få Danmark tilbage på vækstsporet. Vi har fået nogle gode input i dag på dialogmødet til, hvad der skal til for, at vi kan udnytte vækstmulighederne for Det Blå Danmark.”
 
Vækstteamet for Det Blå Danmark går nu i gang med sit arbejde, som vil føre frem til, at de senest den 1. oktober 2012 afleverer anbefalinger til regeringen til initiativer, som kan styrke vækstvilkårene. Som opfølgning på vækstteamets arbejde vil regeringen udarbejde en handlingsplan, der kan styrke væksten i Det Blå Danmark.
 
Dialogmødet i dag var startskuddet på arbejdet. I løbet af april og frem til september, vil vækstteamet løbende holde møder. Uddannelsesminister Morten Østergaard, der også deltog ved mødet, er også begejstret for vækstteamets potentiale.
 
”For at fastholde og videreudvikle det maritime områdes styrkeposition, er der behov for at stille skarpt på, hvilke kompetencer og forskningsindsatser, der kan gøre en forskel i Det Blå Danmark - både nationalt og i forhold til den gobale konkurrence. Det er vigtigt, at der er en tæt dialog og samspil mellem virksomhederne i Det Blå Danmark, relevante videninstitutioner og myndigheder. Jeg glæder mig til at se frugten af det arbejde, vi nu igangsætter,” fortæller han i pressemeddelelsen.

 
Vækstteamet består af:
• Carsten Mortensen, adm. direktør, DS Norden A/S (formand)
• Thomas Knudsen, adm. direktør, MAN Diesel og Turbo
• Henrik Sørensen, adm. direktør, DESMI
• Lars Thrane, bestyrelsesmedlem, Thrane & Thrane
• Søren Thomsen, adm. direktør, Esvagt
• Claus Jensen, bestyrelsesmedlem i Fornyelsesfonden og medlem
af Rådet for Teknologi og Innovation mv.
• Britta Gammelgaard, professor, Copenhagen Business School
• Andreas Nordseth, direktør, Søfartsstyrelsen

 
Kilde: Erhvervs- og vækstministeriet
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078