23948sdkhjf

Fortsat flugt fra svensk register

TransAtlantic-koncernen, der har sine offshore-aktiviteter i Danmark, udflager fire skibe til Gibraltar og Holland.
Det svenske skibsregister bliver nu yderligere mindsket, når fire skibe i den svenske rederikoncern TransAtlantics Industrial Shipping-division udflager fra svensk flag til hollandsk og Gibraltar-register. Konkret drejer det sig om ro/ro- og lo/ro-skibene Trans Fighter, Trans Falcon, Trans Pine samt Trans Wood, som udflages ultimo august i år. I alt 25 svenske søfolk berøres af udflagningen.

Den aktuelle udflagning er det seneste eksempel på, at skibe fra den svenske handelsflåde flytter ud til mere konkurrencedygtige flag. Aktuelt har Finnlines også netop  flyttet et ro/pax-skib fra svensk register til mere attraktive tonnageskatteregler under finsk flag. Og flere Finnlines-skibe skulle angiveligt være på vej.

TransAtlantics’ andet forretningsområde, offshore/supply i Viking Supply Ships, er allerede placeret uden for Sverige. Nærmere bestemt i et dansk datterselskab med base i København, hvor flåden af offshore fartøjer nu opereres under dansk flag i DIS. Også en række svenske tankskibsrederier og et enkelt vind-offshore rederi har i dag deres skibe hjemskrevet i Danmark.
 
Læs også:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078