23948sdkhjf

Pirat-angreb kan snart tage til igen

Efter flere uger uden piratangreb, lader det til, at flere piratgrupper planlægger nye angreb
Efter flere ugers stilhed til søs, rapporterer Somalia Report nu, at flere somaliske piratgrupper planlægger nye operationer imod verdens handelsflåder.

Somalia Report har fået rapporter om, at to piratgrupper fra Mudug-regionen planlægger nye angreb, og mere specifikt, at en af grupperne sendte tre både ud mandag 13. august. En pirat fra gruppen fortalte til Somalia Report, at der er tale om tre speedbåde med 12 bevæbnede pirater i hver.
 
Den anden piratgruppe sender, ifølge Somalia Report, to speedbåde ud med ni bevæbnede mænd i hver.Som tidligere beskrevet, har monsunen og manglen på investorer til angrebene gjort, at piraterne i den seneste tid har holdt lav profil.
 
I løbet af den sidste uges tid har piraterne dog indledt nye kapringer. 11. august omkring klokken 18 blev en dhow kapret. Denne dhow blev sidenhen brugt som moderskib, da piraterne angreb og kaprede en anden dhow, hvorefter de frigav den første. Mandag morgen blev den kaprede dhow dog stoppet af FGS Sachsen, der er en del af EU NAVFOR’s Operation Atalanta, og piraterne blev pågrebet.
 
En blog fra NATO’s Operation Ocean Shield påpeger også stilheden fra piraterne, og henviser til Ramadanen og høje temperaturer, som andre mulige årsager til den lave pirat-aktivitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109