23948sdkhjf

Alger fra havn til hus

Innovativt Ph.D.-projekt vil udnytte alger på land i stedet for i vand
Ph.D.-Challenge. Et projekt sat i søen af Aarhus Universitet med tanke på at finde nye løsninger til bæredygtige bygninger pejler mod at lade årets vinderprojekt opføre på Aarhus Havn. Det er der i hvert fald mindst en god maritim grund til, idet projektet baserer sig på at bruge havalger som en integreret del af konceptet. Algerne skal placeres i særlige tanke, hvor de næres af husholdningsaffaldet, hvorefter de ganske af sig selv producerer energi. Faktisk så meget, at man mener, at 93 af den samlede forbrug i den påtænkte ti-etagers ejendom vil komme fra algenergi. 
Vinderideen er endnu kun på løst tegnebræt, idet det blev formuleret under Ph.D.-Challenge, der er et to-dages Get Together, arrangeret af universitet. Men nu vil entreprenørkoncernnen NCC sammen med Aarhus Kommune se nærmere på konceptet for at vurdere, om der reelt kan udvikles en kommerciel viderudvikling. 
Vindergruppen bestod af eksperter inden for det byggetekniske, bioteknologiske, mekaniske og computervidenskabelige område. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078