23948sdkhjf

Maritimt puslespil

80 skibe og mindre fartøjer har været en del af anlægsprojektet på Kattegat, når DONG Energy i efteråret 2013 tager Danmarks hidtil største havmøllepark i brug.
DONG Energy indledte i denne uge fasen med installation af møller på Anholt Havmøllepark. Parken er energiselskabets femtende havmøllepark. Men selv om DONG Energy i dag ikke ejer alle parkerne, har selskabet været direkte involveret i opførelsen af samtlige parker og har derfor efterhånden akkumuleret megen know-how udi de enorme offshore anlægsprojekter, store havmølleparker er.
 
Udfordringerne fordeler sig inden for en række discipliner: Finansiering, de mere klassiske entreprenør- og konstruktionsmæssige, logistik og shipping. Og da selve anlægsprojektet foregår offshore, involverer planlægningen i høj grad også en række maritime aspekter. Når mølleinstallationen i de kommende måneder er på sit højeste, vil op imod 30 skibe og fartøjer være i drift på projektet samtidigt. Og gennem hele Anholt Havmølleparks planlægnings- og anlægsperiode på tre år vil i alt 80 skibe og fartøjer havde været indblandet.
 
Læs hele temaet i Søfart fredag
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08