23948sdkhjf

Mere ambitiøs planlægning med 10 års erfaring

Planlægningen af anlægsarbejdet på Anholt Havmøllepark er sket med en langt større selvsikkerhed end ved tidligere projekter for bare få år siden.
Det er kun godt 10 år siden, de første større havmølleparker blev etableret. Og ifølge Offshore Installation Manager Lars Valentin, som selv har været med siden Robin Rigg-projektet på skotsk sokkel i 2007, har meget ændret sig i planlægningen i takt med, at der er akkumuleret erfaring.
”Vi opererer nu med væsentligt mere ambitiøse tidsplaner, end man f.eks. gjorde på Horns Rev 1. Der fokuserede man mere på sommerinstallation, for det var nyt for mange leverandører, og installationssetuppet var mere egnet til sommer-forhold. På Walney-parken i Det Irske Hav, hvor jeg også var med, begyndte vi i langt højere grad at lade tingene lappe ind over hinanden. Vi har nu nogle gange flere skibe med forskellige opgaver i gang på den samme mølle samtidigt. Og tidligere arbejdede man kun om vinteren fordi, man som regel var bagud med tidsplanen. Nu planlægger vi i langt højere grad uafhængigt af årstiden,” forklarer Lars Valentin og påpeger, at der for Anholt-projektet faktisk snarere bliver tale om en vinterinstallation end en sommerinstallation af møllerne.

Læs hele temaet i Søfart fredag
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094