23948sdkhjf

APM Terminals køber op i russiske havne

A.P. Møller-Mærsks havnedivision, APM Terminals, bruger fem milliarder kroner på at købe sig ind i det russiske havneselskab Global Ports.
Der er gang i den russiske økonomi, og det får nu Mærsk til at poste fem milliarder kroner i det russiske havneselskab Global Ports.
 
- Den russiske økonomi fortsætter med at vokse, og APM Terminals vil gerne være en del af det. Global Ports er klart førende i sin sektor med en meget erfaren og kunde-fokuseret ledelse og et godt øje for vækstmuligheder, udtaler Kim Fejfer, topchef for APM Terminals.
 
Sælgeren af ejerandelen på 37,5 procent er russiske Transportation Investments Holding, N-Trans. Med det nye partnerskab får APM Terminals tre nye containerhavne i Rusland, to i Finland og et containerdepot i Skt. Petersborg.
 
APM Terminals understreger, at det nye samarbejde vil give selskabet mulighed for at spille en stor rolle i udvidelsen af russiske containerhavne i kølvandet på stigende efterspørgsel i Rusland og dets nabolande.
 
Det russiske marked har vist imponerende vækst gennem længere tid - gennemsnitligt er økonomien vokset med 15 procent om året de sidste fem år.
 
Samtidig med, at den købelystne middelklasse stormer frem, bliver den russiske økonomi også mere og mere integreret i den globale økonomi, og det betyder, at eksport og import af varer vil vokse markant de kommende år.
 
- Rusland har behov for havne-infrastruktur i verdensklasse for at servicere rederier og for at opfylde landets ambition om stadig økonomisk udvikling, siger Kim Fejfer.
 
 
 
 
 
 
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078