23948sdkhjf

Den maritime branche jagter nye milliarder

Regeringens martime vækstteam er klar med deres bud på, hvordan det bå erhvervsliv skal få ny milliardvækst.
Øget fokus på markedsføring, nyt maritimt forskningscenter, og et langt bedre samarbejde på tværs af hele det maritime område.
 
Det er nogle af anbefalingerne fra regeringens maritime vækstteam, som netop har sendt deres foreløbige rapport ud til en bred vifte af aktører i branchen. Det skriver Berlingske Business.
 
I branchen håber man på, at anbefalingerne vil resultere i politiske beslutninger, som vil sende milliarder i lommerne på hele branchen.
 
Vicedirektør Jan Fritz Hansen fra Danmarks Rederiforening pointerer, at Det Blå Danmark har en omsætning på i alt 300-400 milliarder kroner, og at der kan vente mange flere milliarder til Danmark, hvis politikerne lytter til vækstteamet.
 
- Jeg er slet ikke i tvivl om, at de mange tiltag, som rapporten lægger op til, på længere sigt skaber adskillige tusinde ekstra danske arbejdspladser, siger han til Berlingske Business.
 
Også formanden for vækstteamet Carsten Mortensen, som samtidig er adm. direktør i rederiet Norden, forventer, at anbefalingerne vil kunne skabe flere job.
 
- Målet med det her er at skabe job, men vi har ikke et præcist tal for hvor mange job, det vil kunne skabe, siger han til avisen.
 
Carsten Mortensen ønsker dog ikke at kommentere de enkelte anbefalinger, før den endelige rapport er afleveret.
 
Anbefalingerne vil indgå i regeringens nye maritime strategi, der skal sikre industrien ny milliardvækst. Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) vil dog endnu ikke forholde sig til de enkelte anbefalinger.

- Jeg er netop kommet hjem fra Singapore og Kina, hvor jeg har hentet inspiration til den kommende handlingsplan. Det er mit indtryk, at vi kan lære af hinanden. Det gælder i forhold til eksempelvis markedsføring, tiltrækning af virksomheder og en mere målrettet satsning på udvikling af klyngen, lyder det fra ministeren.

Vækstteamet skal aflevere den endelig rapport til Ole Sohn senest 1. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078