23948sdkhjf

Måske kun kort levetid for beskatning af udsendte

Selv om skattefritagelsen for danskere i udlandet på torsdag bliver afskaffet, åbner Venstre nu for, at skattefritagelsen kan komme i spil igen ved de kommende finanslovforhandlinger
Der er ikke længere nogen tvivl om, at skattefritagelsen for danskere i udlandet bliver afskaffet, når Folketinget torsdag tredjebehandler de lovændringer, som er resultatet af sommerens forlig om en skattereform.
 
Det skriver Kristeligt Dagblad.
 
Mandag valgte et folketingsflertal på 87 stemmer mod 19 nemlig at forkaste et forslag fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om at bevare den paragraf i ligningsloven, som fritager danskere i udlandet fra at betale dansk skat.
 
Men nu åbner Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, for, at en genindførelse af skattefritagelse for udsendte kan blive en af partiets betingelser for overhovedet at lægge stemmer til næste års finanslov.
 
Venstre-ordføreren erkender, at det kan virke paradoksalt, at hans parti ønsker at genindføre den paragraf, som man netop har lagt stemmer til at få afskaffet.
 
Men forklaringen er, at når man indgår forlig, må man gøre det på godt og ondt, siger han. 
 
-  Beskatningen af danskere i udlandet har aldrig været en idé, der er groet i vores have. Når vi har indgået en aftale, står vi selvfølgelig ved den og stemmer som aftalt, men det skal ikke forhindre os i at prøve at få paragraf 33a genindført som led i en finanslovsaftale, siger Torsten Schack Pedersen til avisen.
 
Afskaffelsen af paragraffen sker til trods for, at en række af Danmarks førende virksomheder, de samlede danske universiteter og hele sektoren af nødhjælps- og missionsorganisationer finder afskaffelsen af skattefritagelsen katastrofal.
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078