23948sdkhjf

Danske Havne utilfreds med tildeling af EU-midler

Organisationen Danske Havne mangler investeringer i togforbindelser til havnene
Som led i et EU-støtteprojekt har Danmark fået lovning på to gange 5 mio. EUR til brug ved to jernbaneprojekter, der ifølge organisationen Danske Havne mangler vision omkring de flaskehalse og spildtider, der opstår rundt om i havnene, fordi bl.a. jernbaneforbindelserne til og fra er for dårlige.
De to projekter, der har modtaget støtte under TEN-T ordningen gælder planlægningen af en togstrækning mellem Vamdrup og Vojens samt planlægning af jernbaneforbindelse til Femern-forbindelsen. Men Dansk Havne peger på, at støtteordningen med fordel kunne have set på, hvad der kan gøres for at støtte op om til- og fra adgangen til danske havne med jernbane - et område, der er sørgeligt forsømt, som det påpeges.
Danske Havne peger bl.a. på, at en analyse fra World Economic Forum netop viser, at der ikke er god sammenhæng mellem de danske transportformer, og det er derfor et oplagt sted at sætte ind med en forbedring af flowet mellem havne og jernbaner. Generelt peger Danske Havne på, at der er brug for bredere investeringer i dansk infrastruktur. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093