23948sdkhjf

BIMCO: ECO-skibe er profitable selv ved 25 % overpris

Beregninger lavet af BIMCO viser, at investering i såkaldte ECO skibe kan være en god forretning selv hvis de er 25 procent dyrere end ikke-ECO skibe.
Det kan betale sig at tænke på miljøet. Ud fra en økonomisk betragtninger og med de nuværende høje brændstofpriser kan en investering i brændstofbesparende ECO-skibe svare sig, selvom skibet er op til 25 procent dyrere end ikke-ECO skib, skriver BIMCO i en netop udgivet rapport.
 
Ifølge BIMCO’s analyser er der i det nuværende marked, med relativt høje brændstofpriser, og med udviklingen i nybygningspriser taget i betragtning, en forretningsmæssig fordel i at investere i et dyrere skib, der sparer på brændstoffet.
 
“Vores beregninger viser, at vil du investere i en ECO MR2 tankskib, kan du betale op til 25 procent mere for dit skib sammenlignet med et ikke-ECO MR tankskib,” siger Peter Sand, chef analytiker for BIMCO.
 
Han tilføjer, at de nuværende nybygningspriser afspejler en smule optimisme i markedet og forklarer at BIMCO’s beregninger kommer frem til to konklusioner.
 
“Ud fra vores beregninger er der to slående resultater. For det første er nybygninspriser ikke så tæt knyttet til de nuværende markedsforhold, som de plejer at være. For det andet, at et ECO-skib ser ud til at være det mest profitable valg for den fremtidige flåde,” skriver BIMCO om rapportens konklusioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109